Ο Massa πιστεύει πως ο Alonso προσπάθησε και νωρίτερα να φύγει από την Ferrari

Σχετικά άρθρα

1327512-28543812-1600-900

Μπορεί ο Felipe Massa να έχει αποχωρήσει εδώ και ένα χρόνο από την Ferrari, έχοντας, όμως, περάσει τόσα χρόνια στο Maranello, οι δημοσιογράφοι δεν χάνουν ευκαιρία να μάθουν την άποψή του για θέματα που αφορούν τους κόκκινους. Έτσι και τώρα, ο Βραζιλιάνος ρωτήθηκε για την σημαντικότερη κίνηση που πραγματοποιήθηκε φέτος, αυτή ανάμεσα σε Alonso και Vettel, πιστεύοντας πως ο Fernando προσπάθησε ξανά να φύγει από την ομάδα, μερικά χρόνια νωρίτερα.

Νομίζω ότι ο Fernando προσπάθησε να φύγει από την ομάδα δύο ή τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ακόμα βρισκόμουν εγώ εκεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέρσι το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο καλό, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλά εκείνος συνέχισε να παλεύει, προσπαθώντας διαρκώς να αλλάξει την ομάδα. Αλλά η ομάδα είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει εντελώς, από μέσα, και αποφάσισαν να αλλάξουν ακόμη και τον Alonso.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Ισπανού, τον τετράκις πρωταθλητή Sebastian Vettel, ο Massa θεωρεί φυσιολογική την επιλογή του να ντυθεί στα κόκκινα, ακόμη και σε μια δύσκολο περίοδο όπως η τωρινή. Ενώ, θεωρεί πως ακόμη και ο Kimi Raikkonen, αλλά και η ομάδα γενικότερα, ίσως να δουλέψει καλύτερα χωρίς τον Alonso.

Είναι μια νέα ομάδα, αλλά είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου (όταν σε καλεί). Ο Sebastian ξέρει πώς να κερδίσει, έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα, και νομίζω ότι και ο Kimi θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα χωρίς τον Fernando στην ομάδα. Έτσι, ίσως η ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα.

Όμως, επίσης, χάνουν έναν φανταστικό, τον Fernando. Είναι πολύ γρήγορος και ξέρει πώς να σκοράρει πολλούς βαθμούς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πρέπει να περιμένουμε λοιπόν και να δούμε αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα.

Το νέο μονοθέσιο της Ferrari έχει αφήσει θετική εντύπωση στους πιλότους της ομάδας, ενώ δεν έχει για την ώρα παρουσιάσει ιδιαίτερα προβλήματα αξιοπιστίας, όπως ο ανταγωνισμός. Σε ό,τι αφορά το “μέτωπο” της απαγόρευσης των αλλαγών πάνω στο χρωματισμό του κράνους, ο Sebastian Vettel φαίνεται διατεθειμένος να παρακούσει τον κανονισμό, εάν δεν αυτός επισύρει αγωνιστικές ποινές.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς (για την F1), αυτό φαίνεται να είναι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν.

Ήμουν έτοιμος να κάνω, ούτως ή άλλως, λιγότερες αλλαγές φέτος. Δεν ξέρω ακόμα ποια θα είναι η τιμωρία, αλλά εάν πρόκειται για ένα μικρό πρόστιμο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τότε ευχαρίστως θα αλλάξω το κράνος μου και πάλι.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...