Ο Alonso δε θυμάται το ατύχημα, σύμφωνα με τον Briatore. Άγνωστο το πότε θα πάρει εξιτήριο

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Στο νοσοκομείο συνεχίζει να βρίσκεται ο Fernando Alonso, μετά από το ατύχημά του την Κυριακή, στην πίστα της Βαρκελώνης. Χθες, η McLaren εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει πως η μοναδική, σύμφωνα με την ίδια, αιτία του ατυχήματος ήταν οι «απρόβλεπτοι θυελλώδεις άνεμοι» στη στροφή 3 και σε καμία περίπτωση κάποια μηχανική βλάβη στην MP4-30, κυρίως στο power unit της Honda.

Το πρώην αφεντικό του Ισπανού, ο Flavio Briatore, μίλησε για τον 33χρονο και το ατύχημά του. Σύμφωνα με τον Ιταλό, ο Ferni δε θυμάται το ατύχημα, ενώ επισημαίνει πως είχε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ήταν απλά ένα ατύχημα. Από την τηλεμετρία βλέπουμε ότι προσπαθούσε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην πίστα. Είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημα στην καριέρα του, το πρώτο ήταν το 2003 όταν χτύπησε άσχημα στο Sao Paolo. Το σημαντικό είναι ότι όλες οι ιατρικές εξετάσεις ήταν αρνητικές. Δε θυμάται το περιστατικό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι στην Τρίτη (δηλαδή σήμερα) θα βγει από το νοσοκομείο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τα όσα λέγονται για το ατύχημα. Ήταν ένα κανονικό ατύχημα. Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν -ακόμα και μ’ έναν οδηγό όπως ο Fernando- καθώς οι δυνάμεις G είναι τεράστιες. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να έχεις πολύ πιο θεαματικά ατυχήματα χωρίς να πάθεις τίποτα.

Luis-Garcia-Abad

Ο manager του «El Nano», Luis Garcia Abad δε βιάζεται πάντως να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, δίχως να γνωρίζει ποια μέρα θα πάρει εξιτήριο ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα παραμείνει ο Fernando στο νοσοκομείο. Δε βιαζόμαστε να βγούμε. Δεν ξέρω αν θα είναι σε μία, δύο ή τρεις ημέρες. Θα μείνει εδώ μέχρι η ιατρική ομάδα ν’ αποφασίσει ότι μπορεί να φύγει και να συνεχίζει να ζει κανονικά.

Ο Fernando είναι πολύ καλά και πολύ αισιόδοξος. Θα δούμε τι θα πούνε οι γιατροί. Το σημαντικό δεν είναι να κερδίσεις το τεστ στη Βαρκελώνη, αλλά να είσαι σε θέση να μάχεσαι για τον τίτλο μέχρι τον Νοέμβριο.

Και ο Abad θέλησε ν’ αναφερθεί σε όσα λέγονται για τα αίτια του δυστυχήματος. Ωστόσο, είναι ένας ακόμα που υποστηρίζει πως ο Alonso είχε τις αισθήσεις του.

Μετά από την επαφή με τον τοίχο, πατούσε το φρένο και άλλαζε ταχύτητες, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν έχει πλήρως τις αισθήσεις του.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...