Ο Ecclestone έδωσε την έγκριση για προκαταβολή χρημάτων στις μικρότερες ομάδες

Σχετικά άρθρα

479068779-1

Βραχυπρόθεσμη λύση στο μείζον οικονομικό πρόβλημα των μικρότερων ομάδων -φτάσαμε να θεωρούμε μικρές, ομάδες όπως οι Lotus, Force India και Sauber– φαίνεται πως θα δώσει ξανά η Formula 1. Με τις προαναφερθείσες να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας απέναντι στους, λιγότερο υπομονετικούς, προμηθευτές, ο Bernie Ecclestone έδωσε το πράσινο φως ώστε να πάρουν προκαταβολή των χρημάτων που δικαιούνται από τη FOM για το 2015.

Το ύψος της προκαταβολής δεν είναι γνωστό έως που θα φτάσει. Άλλες πηγές το τοποθετούν στα 10 εκατομμύρια ευρώ και άλλες κοντά στα 25, όμως η έγκριση των μεγάλων ομάδων είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη, αφού δεν πρόκειται για έξτρα βοήθεια, όσο για ένα ημίμετρο, που θα καταστήσει εφικτή την παρουσία των τριών στα πρώτα εκτός Ευρώπης Grands Prix.

Η καταβολή των χρημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με την Force India να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της προβληματικής κατάστασης. Έχοντας μείνει πολύ πίσω στην δημιουργία και την εξέλιξη της VJM08, κάτι που θα την πλήξει ιδιαίτερα στο φετινό πρωτάθλημα, με τις ελπίδες για ανάταση, εφόσον δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, να είναι λίγες.

Η κατάσταση είναι πλέον οριακή και κάποιοι αναλυτές δεν αποκλείουν οι μικρότερες ομάδες να μην πάρουν μέρος σε όλους τους αγώνες, επιλέγοντας Grand Prix ανάλογα με τα έξοδα και τη σημασία για τους χορηγούς τους, κάτι που είδαμε και πέρσι στις περιπτώσεις των Marussia και Caterham.

Για την ώρα, το σενάριο με grid 12 μονοθεσίων φαίνεται πως έχει αποφευχθεί. Όμως, η στάση όσων έχουν τη δύναμη για αλλαγές, αλλά εθελοτυφλούν, στα δικά μου μάτια δεν τους τιμάει καθόλου, ειδικά από την στιγμή που τα έσοδα στη Formula 1 αγγίζουν τεράστια ποσά και πολλά μονοθέσια θα φτάσουν στην Μελβούρνη χωρίς χορηγούς…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...