Το κινέζικο eBay ετοιμάζει αυτοκίνητο που αλληλεπιδρά με άλλα

Σχετικά άρθρα

alibaba

H Alibaba, το κινέζικο eBay σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, φαίνεται πως θέλει να μπει και στον τομέα κατασκευής αυτοκινήτων. Τα δημοσιεύματα θέλουν την Alibaba, να έχει συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC στη προσπάθειά τους να βγάλουν στην αγορά στα τέλη του 2016, ένα αυτοκίνητο που θα αλληλεπιδρά με άλλα οχήματα.

Η Alibaba έχει αξία 231 δισ. δολαρίων, με τις δύο εταιρίες να έχουν δημιουργήσει ξεχωριστά κονδύλια για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι σε θέση να επικοινωνεί με άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο που διαθέτουν την ίδια τεχνολογία (vehicle 2 vehicle) μέσω μιας online cloud υπηρεσίας.

Η Alibaba είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα συναλλαγών στη Κίνα, αντιπροσωπεύοντας το 80% των online πωλήσεων στη Κίνα. Ο ιδρυτής της, ο Jack Ma, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία και δεν είναι η πρώτη φορά που κινέζικες εταιρίες τεχνολογίας εργάζονται πάνω σε αυτοκίνητα. Το Baidu, για παράδειγμα, το κινέζικο Google, εργάζεται πάνω σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

Πηγήkfz-betrieb

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...