Δύο κινεζικοί κολοσσοί, η Alibaba και η SAIC συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια νέα μάρκα αυτοκινήτων, την IM, που θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η εταιρία μάλιστα παρουσίασε ήδη δύο οχήματα, ένα σεντάν και ένα crossover, με το πρώτο να κυκλοφορεί εντός του 2021, ενώ το crossover θα ακολουθήσει το 2022. Το σεντάν διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα φωτισμού που αποτελείται από 2,6 εκατ. pixels, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση κινουμένων σχεδίων, αλλά και του επιπέδου φόρτισης της μπαταριάς.

Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με την ρύθμισή του να έχει γίνει από την Williams. Υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και ενεργό σύστημα ανάρτησης.

Φέρει pop-up χειρολαβές, αεροδυναμικές ζάντες και μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή που στο μπροστινό της μέρος υπάρχουν μια σειρά αισθητήρων για την ημιαυτόνομη οδήγηση. Συνολικά το αυτοκίνητο διαθέτει 15 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά διακοσμητικά, με την τεράστια οθόνη 39″ να κλέβει την παράσταση. Επίσης υπάρχει μια μικρότερη οθόνη 12,8″ στη κεντρική κονσόλα.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 700 Nm ροπής. Είναι τετρακίνητο και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 874 χλμ στον κύκλο μετρήσεων NEDC, όταν εξοπλίζεται με την μπαταρία των 115 kW. Διαθέσιμη και μια μικρότερη μπαταρία 93 kWh. Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει και ασύρματα, μέσω του επαγωγικού φορτιστή των 11 kW που χαρίζει αυτονομία 70-80 χλμ ανά ώρα φόρτισης.