IM. Νέο ηλεκτρικό brand από τις Alibaba και SAIC

Σχετικά άρθρα

Δύο κινεζικοί κολοσσοί, η Alibaba και η SAIC συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια νέα μάρκα αυτοκινήτων, την IM, που θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η εταιρία μάλιστα παρουσίασε ήδη δύο οχήματα, ένα σεντάν και ένα crossover, με το πρώτο να κυκλοφορεί εντός του 2021, ενώ το crossover θα ακολουθήσει το 2022. Το σεντάν διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα φωτισμού που αποτελείται από 2,6 εκατ. pixels, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση κινουμένων σχεδίων, αλλά και του επιπέδου φόρτισης της μπαταριάς.

Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με την ρύθμισή του να έχει γίνει από την Williams. Υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και ενεργό σύστημα ανάρτησης.

Φέρει pop-up χειρολαβές, αεροδυναμικές ζάντες και μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή που στο μπροστινό της μέρος υπάρχουν μια σειρά αισθητήρων για την ημιαυτόνομη οδήγηση. Συνολικά το αυτοκίνητο διαθέτει 15 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά διακοσμητικά, με την τεράστια οθόνη 39″ να κλέβει την παράσταση. Επίσης υπάρχει μια μικρότερη οθόνη 12,8″ στη κεντρική κονσόλα.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 700 Nm ροπής. Είναι τετρακίνητο και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 874 χλμ στον κύκλο μετρήσεων NEDC, όταν εξοπλίζεται με την μπαταρία των 115 kW. Διαθέσιμη και μια μικρότερη μπαταρία 93 kWh. Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει και ασύρματα, μέσω του επαγωγικού φορτιστή των 11 kW που χαρίζει αυτονομία 70-80 χλμ ανά ώρα φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...
Autoblog.gr