Force India: Θα επανέλθουμε σε φόρμα μετά τα μισά του πρωταθλήματος

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Race Day - Sepang, Malaysia

Η ομάδα του Vijay Mallya κράτησε το ίδιο οδηγικό δίδυμο, δεν έχασε κάποιο σημαντικό γρανάζι από την ομάδα μηχανικών της και διατήρησε τον κινητήρα της Mercedes στις πλάτες των VJM08, που σύμφωνα με τον Bob Fernley δεν έχει διαφορές από τον εργοστασιακό. Όμως, τα αποτελέσματα μέσα στην πίστα δεν είναι παρόμοια με εκείνα του 2014 και οι άνθρωποι της ομάδας το ήξεραν αυτό.

Η αλλαγή της αεροδυναμικής σήραγγας, πλέον χρησιμοποιείται εκείνη της Toyta στην Κολωνία, έφερε στο φως προβλήματα που χρειάστηκαν διορθωτικές αλλαγές. Το ντεμπούτο του νέου μονοθεσίου καθυστέρησε σημαντικά, ενώ και η αναδιάρθρωση ολόκληρου του τμήματος αεροδυναμικής, με κέντρο την Κολωνία, δεν βοήθησε. Έτσι, η Force India ετοιμάζει B-spec μονοθέσιο για το Σίλβερστοουν, με τον Fernley να μην περιμένει αγωνιστική ανάταση πριν τα μισά του πρωταθλήματος.

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι το που βρισκόταν η Force India στα τέλη του περασμένου έτους και είχαμε μια απόφαση για να πάρουμε: Είτε να μείνουμε στη δική μας αεροδυναμική σήραγγα στο Brackley, η οποία είναι σχετικά παλαιά σήραγγα με μοντέλο στο 50 τοις εκατό, ή να αναδιαρθρώσουμε ολόκληρο το τμήμα αεροδυναμικής και να κινηθούμε προς τα εμπρός.

Ευτυχώς για εμάς, έχουμε τον Vijay για να υποστηρίξει την ομάδα και πήραμε την απόφαση ότι θα προχωρήσουμε και θα αναδιαρθρώσουμε το τμήμα αεροδυναμικής.

Τώρα εργαζόμαστε αποκλειστικά στην Κολωνία, με την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota, ενώ έχουμε αναβαθμίσει και το CFD. Δυστυχώς, σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω και δεν νομίζω ότι θα δούμε την Force India και πάλι στο εμπρός μέρος του grid, πριν από τα μέσα της σεζόν.

Στην Αυστραλία η ομάδα δεν στόχευε στους βαθμούς, αλλά οι μόλις έντεκα συνδυασμοί που είδαν την καρό σημαία, ανάμεσά τους και οι δυο Force India, της χάρισαν 7 απρόσμενους πόντους. Όμως, στην Μαλαισία η κατάσταση άλλαξε και ευθυγραμμίστηκε περισσότερο με την πραγματική εικόνα της VJM08, με την συνέχεια στο πρωτάθλημα να αναμένεται εξίσου δύσκολη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr