Williams: Έχουμε τον ίδιο κινητήρα με την Mercedes

Σχετικά άρθρα

_89P2281

Πεδίο συζητήσεων έχει αποτελέσει το κατά πόσο η κυρίαρχη Mercedes, δίνει τους ίδιους κινητήρες με της εργοστασιακής ομάδας στις Williams, Force India και Lotus που προμηθεύει. Απορίες προκάλεσαν και τα αντιφατικά σχόλια του Felipe Massa, που ήρθε να τα βάλει σε… σειρά, ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds. Ο Βραζιλιάνος δεν εμφανίστηκε σίγουρος για την ισότητα των power units και ο Symonds θέλησε να ξεδιαλύνει τις όποιες αμφιβολίες, δηλώνοντας:

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πάνω στην ισότητα των κινητήρων από τη Mercedes, κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Αυστραλίας.

Έχουμε μια εξαιρετική σχέση εργασίας με την ομάδα στο Brixworth και γνωρίζουμε πόσο πίεσαν τα πράγματα στα όρια, για να έχουν την καλύτερη απόδοση στην Αυστραλία. Η ΗΡΡ ελέγχει συνεχώς τα δεδομένα και όλες οι μονάδες ισχύος είναι εξαιρετικά κοντά στην απόδοση.

Στόχος μας τώρα είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο, για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Ferrari.

Το πάγωμα στην εξέλιξη των power units διασφαλίζει εν μέρη την ισότητα μεταξύ των μονάδων, με εξαίρεση ίσως την εισαγωγή αναβαθμίσεων στις τέσσερις μονάδες ισχύος, που έχουν στην διάθεσή τους οι ομάδες για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Πάντως και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Force India, Bob Fernley, φαίνεται να συμφωνεί με τα λεγόμενα του Symonds, τονίζοντας πως η ισότητα των μονάδων ισχύος είναι όρος του συμβολαίου μεταξύ των πελατών και της Mercedes.

Ναι (οι κινητήρες είναι ίδιοι), και το συμβόλαιο το αναφέρει αυτό. Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην Mercedes, πρέπει να πούμε πως είναι πάντα σωστοί απέναντί μας.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...