Όχι, το SCG 003 δεν έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring σε 6:42

Σχετικά άρθρα

SCG 003

Κυκλοφορεί η είδηση πως το SCG 003 πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nurburgring με 6:42, αλλά η αλήθεια είναι πως όχι, δεν σημείωσε τέτοιο χρόνο, τουλάχιστον επίσημα. Η Scuderia Cameron Glickenhaus συμμετείχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον αγώνα του VLΝ στο Nürburgring με δύο αγωνιστικά, με τον καλύτερο χρόνο τους να είναι 8:12 στη διαδρομή του Grand Prix και του Nordschleife. Ο χρόνος αυτός είναι κατά 28 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον χρόνο που είχε σημειώσει το προηγούμενο αγωνιστικό του Jim Glickenhaus, το P4/5 C, με τον Glickenhaus, κάνοντας την αναγωγή να λέει πως ο χρόνος αυτός, αντιστοιχεί περίπου σε 6:42 στη διαδρομή του Nordschleife.

Είδες, ο άνθρωπος το δηλώνει ξεκάθαρα. Δεν έχει υπάρξει προσπάθεια επίτευξης χρόνου στη διαδρομή του Nordschleife, αλλά επειδή στο internet, εύκολα η είδηση παραποιείται, έχει κυκλοφορήσει πως το SCG 003 έχει κάνει νέο ρεκόρ στο Nurburgring σε 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το 6:47 της Pagani Zonda R. Η εταιρία υποστηρίζει πως μπορεί να πετύχει χρόνο ακόμη και 6:30 με ελαστικά δρόμου και χωρίς περιορισμούς βάρους, ιπποδύναμης κτλ, όταν επιχειρήσει να κάνει έναν γρήγορο γύρο στο Ring. Εδώ θα είμαστε, και όταν το κάνει, θα το σχολιάσουμε.

Αυτό που είναι πραγματικότητα είναι πως το SCG003 είναι πολύ θορυβώδες ακόμη και για το Nürburgring, μιας και μετρήθηκε πως παράγει περισσότερα από 130 db. Ναι υπάρχει όριο θορύβου ακόμη και στο Nürburgring Nordschleife, με τους ανθρώπους της Scuderia Cameron Glickenhaus να δηλώνουν πως θα κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην εξάτμιση, ώστε το αυτοκίνητο να είναι εντός ορίων θορύβου (έως 130 db). Στόχος του Glickenhaus είναι το 2017 να τρέξει στην μεγάλη κατηγορία του Le Mans, στην LMP1, με ένα νέο αγωνιστικό, την ώρα που για το 2015 και το 2016, θα τρέξει με το ολοκαίνουργιο SCG003 το οποίο ανήκει στη κατηγορία SPX.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...