Απόλαυσε στη πίστα την πιο cool Ferrari F40, την one-off LM Barchetta

Σχετικά άρθρα

Ferrari F40 Barchetta Beurlys

Την δεκαετία του ’90 ο Βέλγος Jeen Blaton “Beurlys” είχε δημιουργήσει την one-off Ferrari, την F40 LM Barchetta ή Beurly, που ουσιαστικά ήταν μια F40 χωρίς οροφή.

To αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε μια F40 LM που οδηγούσαν οι Jean Alesi και Jean-Pierre Jabouille με αριθμό σασί 79890. Το 1993, ο δισεκατομυριούχος και πρώην οδηγός αγώνων, Jean Blaton αγόρασε το σασί το οποίο φορούσε τον V8 twin-turbo 2.9-λίτρων κινητήρα των 760 ίππων και μετά από αρκετές αλλαγές έκανε την F40 να μην έχει οροφή, αλλά ένα roll bar. Πρόσθεσε επίσης push-rod ανάρτηση, νέα εξάτμιση και ένα μικρό παρμπρίζ, κάνοντας την ζυγίζει μόλις 800 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε μόλις 3.1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 370 χλμ/ώρα.

Ο αχρείαστος κομπλεξισμός στο Maranello (βλέπε επίσης το μπλοκάρισμα της παραγωγής της νέας Lancia Stratos) ήταν αποτέλεσμα να μην τους άρεσε η μετατροπή και έτσι δεν αναγνωρίζουν πλέον το αυτοκίνητο ως Ferrari. Το 2005 ο Beurlys έβγαλε σε πλειστηριασμό το αυτοκίνητο το οποίο πουλήθηκε για 200.000 ευρώ και από τότε είχανε χαθεί τα ίχνη του, μέχρι που βγήκε πάλι για πώληση το 2012 και να επιστρέψει στη πίστα χθες, χαρίζοντας μας μια σπάνια εμφάνιση. Απλά απόλαυσε την!

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...