Το ότι ο Μichael Stoschek θέλει να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή τη νέα Lancia Stratos που δημιούργησε, είναι κάτι που το ξέρουμε εδώ και καιρό. Φαίνεται όμως ότι η Ferrari έχει διαφορετική άποψη, και το θέμα έχει παγώσει λόγω του ότι η Scuderia δεν συναινεί στο να κατασκευαστούν αυτά τα λίγα αυτοκίνητα ούτε από τον Pininfarina ούτε από οποιοδήποτε άλλο προμηθευτή που συνεργάζεται.

Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα αφού ο Stoschek δεν θα μπορεί να κατασκευάσει τα αυτοκίνητα (40 άτομα μέχρι στιγμής έχουνε δηλώσει ότι θέλουνε να το αγοράσουνε) παρότι ο οίκος Pininfarina αρχικά ήταν αυτός που έφερε στη ζωή τη νέα Stratos. Με την απόφαση αυτή της Ferrari, ο Pininfarina έχει δεμένα χέρια αφού δεν μπορεί να κατασκευάσει κανένα σώμα χωρίς να πάρει την έγκριση από την Ferrari.

Ο Stoschek ασφαλώς και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη εξετάζει να βρει νέους προμηθευτές που θα μπορούν να του κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα. Μάλιστα δηλώνει ότι αυτή τι στιγμή γίνονται οι κατάλληλες επαφές με τους προμηθευτές έτσι ώστε να βρεθεί λύση σύντομα.

Η νέα Stratos κατασκευάζεται πάνω σε ένα τροποποιημένο σασί της Ferrari F430 Scuderia ενώ φορά και τον κινητήρα της, έναν V8 4.3 λίτρων που αποδίδει 540 άλογα στις 8.200 σ.α.λ με 50 κιλά ροπής στις 3.750 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3.3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 274 χλμ/ώρα λόγω νέου πίσω άξονα ο οποίος όμως θα βελτιώσει περαιτέρω τις τιμές επιτάχυνσης.

Να θυμίσω ότι κατά την διάρκεια των δοκιμών της νέας Stratos, ο Stoschek την είχε πάει και στο Maranelo όπου ο πρόεδρος της Ferrari, o Luca di Montezemolo την είχε οδηγήσει και είχε φανεί ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις της. Το τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια και στράβωσε η Ferrari, είναι κάτι που μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

[Πηγή: New Startos]