Και η Κίνα θέλει αλλαγές στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Shanghai International Circuit

Ένα από τα αντίκτυπα στις μεγάλες περσινές αλλαγές για τη Formula 1 ήταν η σημαντική μείωση της τηλεθέασης, αλλά και της προσέλευσης των θεατών στις πίστες. Με λίγα λόγια το ενδιαφέρον των θεατών για τους αγώνες έχει μειωθεί, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα μιας πίστας ακολουθούν και αυτά φθίνουσα πορεία.

Η Κίνα είναι μία χώρα που δε φημίζεται για την μεγάλη αγάπη των κατοίκων της για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των εισιτηρίων για το Grand Prix. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απώλεια της USB ως βασικού χορηγού, κάνουν τους υπεύθυνους του Κινεζικού Grand Prix να λένε πως η Formula 1 πρέπει ν’ αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια, αν η FOM θέλει να επεκταθεί το συμβόλαιο για το 2018 και αργότερα.

Ας δούμε τι λέει ο Yang Yibin, marketing manager της Juss Events, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα στη Shanghai.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο άθλημα. Η USB ήταν χορηγός τίτλου του περσινού Κινεζικού Grand Prix, αλλά δεν επέκτεινε το συμβόλαιο μαζί μας, και πρέπει να υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ίσως μπορούμε να περιμένουμε κάτι, όταν θα έχουμε τη νέα εποχή για το άθλημα, μετά από τον Bernie.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τη μείωση των θεατών, όπως η κυριαρχία μιας ομάδας κάποιες σεζόν, ενώ και οι μικρότερες ομάδες δυσκολεύονται να παλέψουν με τους μεγάλους. Οι αγώνες δεν έχουν τόση λάμψη όπως πριν από μία δεκαετία.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...