Ο Montezemolo θεωρεί πως η Ferrari έχει σταθεί τυχερή φέτος και συνδέει το μέλλον της Red Bull με την Audi

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2015

Ο Luca di Montezemolo έχει αναλάβει πλέον τον ρόλο του μη εκτελεστικού διευθυντή της Alitalia, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει να ασχολείται με τα θέματα της Formula 1, με την γνώμη του να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι, σε ερώτηση που του έγινε για την φετινή απόδοση της Scuderia, ο Ιταλός τόνισε πως οφείλεται σημαντικά και στην τύχη. Εξηγώντας παράλληλα πως το μέλλον της ανταγωνίστριας Red Bull Racing, εξαρτάται άμεσα από την είσοδο της Audi στο σπορ.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ήταν λίγο τυχεροί (στη Ferrari). Φέτος, εκτός από την Mercedes, δεν έχουν άλλους αντιπάλους.

Η Williams δεν έχει βελτιωθεί, η Red Bull έχει καταρρεύσει -Ξέρω πως ο Mateschitz σκέφτεται να πουλήσει, αφού είπε σε έναν κοινό μας φίλο: “Είτε θα πείσω την Audi να μπει ή είμαι εκτός”– και η McLaren είναι σε τρομερή κρίση, οπότε η Ferrari ξεκινάει κάθε αγώνα με το βάθρο στην τσέπη της. Αλλά η τύχη είναι άχρηστη αν δεν ξέρεις πώς να την εκμεταλλευτείς και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, όπως είναι και η νοημοσύνη που έδειξαν, στο να μην πετάξουν ό,τι είχε δημιουργηθεί πριν έρθουν (στο Maranello).

Ίσως να μην ήμουν τόσο παράλογος τον Δεκέμβριο, αν έλεγα ότι το 2015 θα είναι μια δοκιμασία, ότι έγιναν τεράστια λάθη κατά την προετοιμασία της νέας σεζόν και ότι η νίκη σε 1-2 δύο αγώνες θα ήταν ένα θαύμα. Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι το παρελθόν.

Luca di Montezemolo

Ιδιαίτερο ρόλο στην αλλαγή του κλίματος και της απόδοσης στην ομάδα, έχει παίξει και ο Sebastian Vettel. Ο χαρακτήρας του Γερμανού δείχνει να ταιριάζει γάντι στην Ferrari, ενώ έχει εξαιρετική σχέση με τον teammate του, Kimi Raikkonen, με τον οποίο ζητούν τα ίδια πράγματα από το μονοθέσιο. Σύμφωνα με τον Montezemolo, οι πρώτες συζητήσεις για τον Vettel είχαν ξεκινήσει από το 2009, την χρονιά που ο Felipe Massa είχε το ανατριχιαστικό του ατύχημα στην Ουγγαρία.

Το πρώτο πρόσωπο στη Ferrari που μίλησε για τον Vettel, ήταν ο Schumacher. Ήταν το καλοκαίρι (του 2009), όταν ήθελε να επιστρέψει για να αντικαταστήσει τον Massa. Μου είπε: “Ο τέλειος οδηγός για εσάς είναι ο Seb”.

Ο Domenicali τον ήθελε με κάθε κόστος και τον έφερε στο σπίτι μου στην Μπολόνια. Έφτασε με ένα κουτί ελβετικές σοκολάτες. Ήταν ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά οι τρόποι του ήταν κάπως αδέξιοι. Όμως, όλοι έμειναν εντελώς εντυπωσιασμένοι. Ο Mattiacci συνέχισε με αυτή την δουλειά. Τέλος, όταν με τον Marchionne είδαμε τον Alonso να έχει γίνει ζοφερός και δύστροπος και να δείχνει συνεχώς σκεπτικισμό για την ομάδα, αποφασίσαμε την αλλαγή.

GP BAHRAIN F1/2015

Ο Vettel σίγουρα παίρνει λιγότερα (χρήματα) από όσα ζήτησε ο Alonso για την ανανέωση του. Και πάλι, όμως, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Arrivabene, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα, για να επιβάλει μια νέα, καλύτερη, και πιο θετική διάθεση.

ΠηγήRepubblica

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...