Χωρίς τίτλο

Το πρώτο από τα δυο διήμερα τεστ εντός της σεζόν, ξεκινάει αύριο στην πίστα της Βαρκελώνης, με την ομάδα της Manor να μην λαμβάνει μέρος σε αυτό. Οδηγός του GP2, με σημαντική οικονομική υποστήριξη, πρότεινε στην μικρή ομάδα να οδηγήσει την μια ημέρα του τεστ, με το αζημίωτο φυσικά, όμως ο Graeme Lowdon απέρριψε την πρόταση.

Τα οικονομικά της Manor βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση και δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για να ακολουθήσει τον ρυθμό εξέλιξης του ανταγωνισμού. Έτσι, με το μονοθέσιο του 2015 να αναμένεται στα τέλη Αυγούστου, η ομάδα δεν θα παρουσιάσει καθόλου αναβαθμίσεις στο τωρινό μονοθέσιο, άρα δεν έχει ανάγκη κι από δοκιμές.

Οι υπόλοιπες ομάδες του grid θα συμμετάσχουν κανονικά στο τεστ, έχοντας αρκετές αλλαγές στους οδηγούς. Με βάση ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι Pascal Wehrlein (τρίτος οδηγός της Mercedes) και Nick Yelloly (GP2) θα βρεθούν στο κόκπιτ της VJM08, για λογαριασμό της Force India. Esteban Gutierrez και Raffaele Marciello θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της Ferrari, ο Pierre Gasly θα οδηγήσει μια ημέρα για την Toro Rosso, ο Alex Lynn για την Williams και ο Jolyon Palmer για την Lotus.

Στο στρατόπεδο της McLaren ο Button θα οδηγήσει την δεύτερη ημέρα και ο εργοστασιακός οδηγός της Honda στο Super GT, Oliver Turvey, την πρώτη, με τον Alonso να ξεκουράζει το ταλαιπωρημένο από μόλυνση μάτι του.