Hamilton, Alonso και Rosberg επισημαίνουν την ανάγκη να παραμείνει η Monza στην F1

Σχετικά άρθρα

Monza F1

Τον αδίστακτο χαρακτήρα του δε διστάζει να δείξει ο Bernie Ecclestone ακόμα και σε πίστες με τεράστια σημασία για όλους όσους εμπλέκονται στη Formula 1, από τους διοργανωτές μέχρι και τους απλούς οπαδούς. Η αγάπη του 84χρονου για το χρήμα έχουν σαν αποτέλεσμα να φέρουν ακόμα και τη Monza απέναντι σε μπελάδες. Το συμβόλαιο της ιταλικής πίστας έχει ισχύ μέχρι το 2016, και φαίνεται πως θα διαβάσουμε ακόμα πολλά μέχρι να έχουμε τελικά ανανέωση, αν γίνει εν όψει 2017.

Οι οδηγοί, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αξία της Monza και το συναίσθημα ν’ αγωνίζεσαι σε μία ιστορική πίστα, τονίζοντας την ανάγκη αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει και μετά το 2016. Ας ξεκινήσουμε με τις δηλώσεις του Lewis Hamilton, ο οποίος θεωρεί ότι θα γίνει το βήμα που όλοι επιθυμούμε.

Έχεις δύο πλευρές σε αυτό: έχεις την πίστα, που κρατά μια σπουδαία ιστορική αξία για το άθλημα, και μετά έχεις τους οπαδούς, οι οποίοι φτιάχνουν το απόλυτο 3ήμερο. Έχεις αυτούς τους λίγους αγώνες μέσα στη χρονιά -το Silverstone, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία- κάτι που, για ‘μένα, είναι τα θεμέλια του αθλήματος, ειδικά λόγω των οπαδών που έχεις εδώ.

Όταν είσαι στο βάθρο της Ιταλίας, όλη η ευθεία είναι γεμάτη, οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ferrari, αλλά είναι οπαδοί, κάτι που δε βλέπεις σε άλλα μέρη, έτσι είναι σημαντικό να το κρατήσουμε αυτό. Αν χάσεις το Ιταλικό Grand Prix, χάνεις όλους αυτούς τους οπαδούς. Δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει, για να είμαι ειλικρινής. Τελικά το πρόβλημα είμαι βέβαιος ότι θα λυθεί.

Monza

Ο Fernando Alonso έχει ζήσει τη δύναμη των οπαδών της Ferrari, κερδίζοντας το 2010, ενώ ανέβηκε στο βάθρο της δύο επόμενες χρονιές. Παρόλο που τώρα οι σχέσεις του με την ομάδα του Maranello και τους οπαδούς της δεν είναι οι καλύτερες, ο Ισπανός θέλει τη Monza στο καλεντάρι, ενώ δεν είναι σίγουρος για την παραμονή της πίστας.

Νομίζω πως είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς. Το βάθρο είναι εκπληκτικό, με όλους τους οπαδούς στη μεγάλη ευθεία. Είναι το σπίτι της Ferrari, είναι πολύ σημαντικό για τη Formula 1. Αλλά, επίσης και το Γερμανικό Grand Prix είναι πολύ σημαντικό, και δεν υπάρχει φέτος, έτσι ποιος ξέρει.

Τέλος, πανομοιότυπες απόψεις με τους δύο Πρωταθλητές έχει και ο Nico Rosberg, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πίστας για το άθλημα.

Η Monza είναι μία από τις θρυλικές πίστες. Σίγουρα, είναι σημαντική για το καλεντάρι της Formula 1. Φυσικά κι εύχομαι να συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε εκεί. Μπροστά από τους tifosi, η ατμόσφαιρα είναι πάντα απίστευτη, έτσι αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός για τη Formula 1.

ΠηγήCrash (1)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr