Ποινές για Vettel και Button

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2015

Ποινές επιβλήθηκαν στους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές Sebastian Vettel και Jenson Βutton για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Στον Γερμανό οδηγό επιβλήθηκε η πιο βαριά ποινή, μιας και χάνει 5 θέσεις στην σημερινή εκκίνηση και 3 βαθμούς από την αγωνιστική του άδεια. Την ποινή αυτή δέχθηκε ο Vettel γιατί κατά την διάρκεια του FP3 προσπέρασε αντικανονικά όπως ο ίδιος παραδέχθηκε τον Roberto Merhi (νόμιζε ότι ο Ισπανός οδηγός είχε πρόβλημα με το μονοθέσιό του) υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας. Έτσι, ο 27χρονος θα ξεκινήσει από την 18η θέση.

O Βρετανός οδηγός της McLaren δεν αγωνίστηκε καθόλου στις κατατακτήριες και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 20η θέση, ενώ παραδέχθηκε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γράφοντας χαρακτηριστικά πως θα λάβει ποινή διέλευσης κατά τη διάρκεια του αγώνα, αν και αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από καμία πλευρά. O Πρωταθλητής του 2009 αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δύσκολη η σημερινή μέρα (σ.σ. εννοεί το Σάββατο), αλλά παραμένω δυνατός, παρόλο που θα ξεκινήσω τελευταίος και θα πάρω ποινή διέλευσης από το pit lane.

Jenson Button on track.

Η ποινή αυτή δεν δόθηκε χωρίς λόγο στον Button, καθώς ο Βρετανός χθες χρησιμοποιούσε το τέταρτο MGU-H και το τέταρτο turbo. Σε περίπτωση που άλλαζε (κάτι που έκανε) και τα δύο δηλαδή το MGU-H και το turbo θα δεχόταν 10 θέσεις ποινής για το πρώτο και 5 θέσεις για το δεύτερο. Επειδή όμως δεν συμμετείχε στην διαδικασία και ουσιαστικά θα ξεκινούσε από το τέλος του grid χωρίς να έχει κάποια ποινή θέσεων, του επιβλήθηκε η ποινή διέλευσης από το pit lane.

Ο Felipe Nasr, από την άλλη, μετά το τέλος των κατατακτηρίων έκανε γνωστό για πιο λόγο έγινε το ατύχημα του στην πίσω ευθεία της πίστας κατά την διάρκεια του FP3. Ο Βραζιλιάνος οδηγός έχασε τον έλεγχο της Sauber στην προσπάθειά του να ζεστάνει τα ελαστικά εξαιτίας του, ότι ενεργοποίησε κατά λάθος το DRS με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό σε όλους.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...