Raikkonen: Φταίει το πρόγραμμα του κινητήρα που έχασα το βάθρο

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2015

Ο Kimi Raikkonen ήταν πίσω από τις δύο Mercedes στον χθεσινό αγώνα στον Καναδά, αλλά έχασε την τρίτη θέση από τον Valtteri Bottas όταν έκανε τετ α κε αμέσως μετά το πρώτο του pit stop. Ο Φιλανδός δήλωσε μετά τον αγώνα ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να διατηρήσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του.

Θα έπρεπε να φανούμε πιο έξυπνοι και να το αποφύγουμε. Στη χαρτογράφηση του κινητήρα μας υπήρχε κάτι στο όριο. Πατάς ελάχιστα το γκάζι και βλέπεις μια τρομακτική διαφορά στη ροπή, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να κρατήσω τον έλεγχο.

Το ίδιο, σχεδόν, έγινε και πέρσι, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι ένα χαζό πράγμα, αλλά συμβαίνει.

Δεν ήταν το καλύτερο σαββατοκύριακο για την ομάδα, καταφέραμε όμως να πάρουμε την τέταρτη και πέμπτη θέση, οπότε δεν ήταν και καταστροφικό.

GP CANADA F1/2015

Αντιθέτως, ο Maurizio Arrivabene δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τις θέσεις των δύο Ferrari, καθώς κανένας πιλότος της Scuderia δεν ανέβηκε στο βάθρο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός δήλωσε:

Τα συναισθήματά μου; Θα έπρεπε να βρίζω, οπότε δεν είναι και τα καλύτερα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πετάξαμε ένα βάθρο στα σκουπίδια. Ο Seb έκανε ένα μεγάλο αγώνα, αλλά δεν φτάνει γιατί και πάλι πίσω από τις Mercedes θα ήταν. Πρέπει να βελτιωθούμε. Μπορεί ένα βάθρο να φαίνεται βαρετό, αλλά το να το χάνεις είναι ακόμα χειρότερο. Δεν πάμε καλά.

Ο επί κεφαλής της Scuderia φάνηκε εκνευρισμένος με την απόδοση του Raikkonen, ο οποίος θα πρέπει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο αν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς. Στην τελική, ο Arrivabene ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του, ήταν ξεκάθαρος πριν μερικές εβδομάδες.

Μου μιλούσε για το συμβόλαιό του (ο Raikkonen) και του είπα: “εξαρτάται από την απόδοσή σου”.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr