Πωλείται η πρώτη “μεταχειρισμένη” Ferrari FXX-K

Σχετικά άρθρα

ferrar-fxx-k-live-abu-dhabi-10-1

Το έχουμε πει πολλάκις, για μερικούς τα αυτοκίνητα είναι μόνο επένδυση. Σε αυτό, βέβαια, βοηθούν και οι ίδιες οι εταιρίες, καθώς το κύρος και το τεχνολογικό υπόβαθρο της Ferrari, που αν συνδυαστεί με περιορισμένη παραγωγή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα εκτοξεύσει την αξία του μοντέλου από την επόμενη στιγμή που γίνει sold out.

Ακριβώς ένα τέτοιο σενάριο συμβαίνει και εδώ, όπου ένας ιδιοκτήτης μιας εκ των 32 FXX K που ήδη έχει πουλήσει το ιταλικό εργοστάσιο την πουλά έναντι του ποσού των 3,6 εκατ. ευρώ. Η αγγελία προέρχεται από το Dubai και δεν αναφέρει τον ακριβή αριθμό των χλμ. που μπορεί να έχει διανύσει το αυτοκίνητο (αν έχει κάνει).

Ferrari-FXX-K-1050-hp-Test-by-Sebastian-Vettel

Να θυμίσω πως η αρχική τιμή της FXX K, ήταν 2,5 εκατ. ευρώ και κινείται από τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.262 κ. εκ. της LaFerrari, που χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, ανασχεδιασμένες και polished εισαγωγές αέρα και νέο σύστημα εξαγωγής χωρίς σιλανσιέ, αποδίδει 1.050 άλογα και περισσότερα από 900 Nm ροπής. Τα 860 εξ αυτών, προέρχονται από τον συμβατικό κινητήρα και τα υπόλοιπα 190, από τον ηλεκτροκινητήρα. Το HY-KERS σύστημα έχει εξελιχθεί ειδικά για απόλυτες επιδόσεις και η λειτουργία του μπορεί να οριστεί με τα 4 settings στο Manettino που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα: Qualify για το μέγιστο των δυνατοτήτων του με διάρκεια λίγους γύρους,  Long Run για συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και διάρκειας, Manual Boost για άμεση, μέγιστη ροπή και Fast Charge για την ταχύτερη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας της FXX K. Αναλυτικές λεπτομέρειες για την σκληροπυρηνική LaFerrari μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...