17353543511914411917

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία παρουσίασης του Talisman, του μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Laguna στην κατηγορία των μεσαίων sedan, η Renault μας αποκαλύπτει ένα ακόμα κομμάτι του παζλ: τον περιστροφικό διακόπτη που θα επιτρέπει στον οδηγό τον χειρισμό του R-Link 2 συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Έναν περιστροφικό διακόπτη που μοιάζει πάρα πολύ με το αντίστοιχο χειριστήριο του Renault Espace που είδαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Κατά τα άλλα, απ’ όσο γνωρίζουμε, το Talisman θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα και θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από το τελευταίο Laguna. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Georges Besse και θα κινείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο 1600άρης TCe με τα 160 ή 200 άλογα και τον 1600άρη dCi των 130 ή 160 ίππων. Αυτοί, θα συνδυάζονται με 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο, αυτόματο, διπλού συμπλέκτη.

Επίσης, όπως είδαμε στο πρώτο teaser, στο εσωτερικό του θα συναντάμε δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, Head-Up Display, με την Renault να τοποθετεί στο Talisman, LED φωτιστικά σώματα, σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενεργό cruise control, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, ημι-αυτόνομη τεχνολογία με δυνατότητα στάθμευσης και μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και βοήθειας. Τα αποκαλυπτήρια υπενθυμίζω ότι θα γίνουν την Δευτέρα, στις 6 Ιουλίου.