Δυσαρεστημένος ο Bottas από τα team orders, ζητά αλλαγές από τη Williams

Σχετικά άρθρα

Williams

Την καλύτερή της απόδοση είδε να έχει η Williams για φέτος στο Βρετανικό Grand Prix. Η FW37 όχι απλώς ήταν ταχύτερη από την SF15-T, αλλά μπορούσε ν’ ανταγωνιστεί και τον ρυθμό της W06. Όλα αυτά σε στεγνό οδόστρωμα, γιατί η ομάδα του Grove έχασε τα πάντα μόλις το νερό στην πίστα άρχισε ν’ αυξάνεται. Κάτι άλλο που σημάδεψε τον αγώνα ήταν η εντολή στον Valtteri Bottas, ώστε αυτός να μην περάσει τον πρωτοπόρο Felipe Massa, ενώ η Williams είπε στη συνέχεια πως μπορεί να περάσει, αλλά με «καθαρή κίνηση».

Ο Bottas, που έδειξε εξαιρετικά δείγματα για ακόμα μία φορά, είναι λογικό να δυσαρεστήθηκε από τα όσα έγιναν στο Silverstone, καθώς πιστεύει ότι θα μπορούσε να είχε πάρει ένα καλό προβάδισμα για τη συνέχεια. Έτσι, ζητά επανεξέταση των team orders, ώστε να μην υπάρξει επανάληψη στο μέλλον.

Valtteri Bottas

Θα πρέπει να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά πώς θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δε θα πω περισσότερα, αλλά πιθανόν κάτι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα. Μισώ τη λέξη «αν». Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Πρέπει ν’ αναλύσουμε αν θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι καλύτερα. Ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι είχα λίγο περισσότερο ρυθμό σ’ εκείνο το σημείο, αλλά έτσι είναι οι αγώνες.

Δεν ξέρω αν ο Rob Smedley έβλεπε άλλο αγώνα ή αν αναφέρεται σε άλλο αγώνα, πάντως ο επί κεφαλής απόδοσης οχήματος της Williams θεωρεί ότι οι δύο οδηγοί αγωνίστηκαν χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς.

To βασικό ήταν ότι δε θέλαμε να καθυστερεί πολύ ο ένας τον άλλον, και αυτό το μήνυμα δώσαμε. Εν είχαν μια έντονη μάχη, τότε δε θα απομακρύνονταν από τη Mercedes. Είδαμε ότι είχαμε έναν λογικό ρυθμό εναντίον τους και ξέραμε ότι έπρεπε να διαχειριστούμε τα ελαστικά μας μέχρι το τέλος του stint.

Όταν έγινε σαφές ότι τα πάντα είχαν ηρεμήσει λίγο, τότε ήταν ελεύθεροι ν’ αγωνιστούν ξανά, αλλά να υπήρχε καθαρή προσπέραση και όχι χάσιμο χρόνου έναντι των Mercedes. Δώσαμε αυτό το μήνυμα ίσως δύο γύρους αργότερα και το έκαναν αυτό μέχρι το pit stop.

Δε θέλουμε να ευνοούμε κάποιον οδηγό, σίγουρα όχι. Είναι μια ομαδική προσπάθεια και θέλομε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Είναι η ομάδα του Frank, αυτό είναι σαφές, και ο βασικός μας στόχος είναι να πάρουμε βαθμούς για την ομάδα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...