Θέλεις να ξέρεις πού πηγαίνει η βιομηχανία αυτοκινήτου; Κοίταξε τι πατεντάρει!

Σχετικά άρθρα

Patently-Obvious-inline

Οι κατασκευαστές δεν ονειρεύονται απλά τις τεχνολογίες του μέλλοντος αλλά προσπαθούν να τις δημιουργήσουν – δημιουργώντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό πατεντών στο ενδιάμεσο. Αυτές οι πατέντες, είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να δει κάποιος έξω από τις εταιρίες την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύουν να κινηθούν. Πόσες είναι όμως; Τι αφορούν και ποιος έχει τις περισσότερες;

Οι κατασκευαστές έχουν υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των πατεντών που κατοχυρώνουν σε διάστημα 5 χρόνων – από τις 18.000 περίπου του 2009, έχουμε φτάσει σε περισσότερες από 40.000 το 2013. Κάποιες είναι εντελώς ανούσιες –βλ. τα φωσφορίζοντα πάνελ της Ford– αλλά οι περισσότερες είναι σημαντικές και τις δούμε στην παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Patently-Obvious-inline-2

Όπως σε πολλά άλλα πράγματα, η Toyota είναι ηγέτης και στις πατέντες με περισσότερες από διπλάσιες πατέντες στο όνομα της από τις περισσότερες εταιρίες με εξαίρεση την Bosch και την Hyundai. Η εταιρία, είχε 1.100 πατέντες στον τομέα των powertrains το 2013… 11 φορές περισσότερες απ’ ότι το 2009! Οι Γερμανοί, ηγούνται της κατηγορίας των συστημάτων υποβοήθησης με την Bosch, την Daimler και την Continental να βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις ενώ όσον αφορά στις πατέντες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση, η Toyota και η General Motors βρίσκονται στην κορυφή και όχι κάποιος κολοσσός από τη Silicon Valley.

Η GM βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της τηλεματικής ενώ όσον αφορά σε πατέντες τεχνολογιών εξοικονόμησης καυσίμου όλοι βλέπουν την πλάτη της Hyundai. Η Κορεάτικη εταιρία ήταν αυτή που κατοχύρωσε τις περισσότερες πατέντες στην 5ετία 2009-2013 και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε στο εγγύς μέλλον θα ξεπεράσει και την Toyota στις πατέντες που κατοχυρώνει ανά έτος!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr