Ενεργή συμμετοχή των ομάδων για την προώθηση της F1 θέλει η Lotus

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2015

Στον δικό τους αγώνα βρίσκονται οι διοικούντες της Formula 1, πάντα όσον αφορά τη βελτίωση του θεάματος, με μοναδικό στόχο να φέρουν πίσω τους οπαδούς που έχουν εγκαταλείψει το άθλημα. Δυστυχώς, οι αλλαγές που θα λάβουν χώρα στο μέλλον θα είναι στα πλαίσια των πιο «πράσινων» -λέμε τώρα- κανονισμών, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στον κόσμο, με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες του παρελθόντος να μη δείχνουν καν ως πιθανό σενάριο για το άμεσο μέλλον.

Η λάθος κατεύθυνση στην οποία κινείται η Formula 1 δεν φαίνεται μόνο στις δηλώσεις των οπαδών, μα και στις πράξεις τους: εκτός από τη σημαντική μείωση της τηλεθέασης -σε αυτό συμβάλλει και η κακή ποιότητα των μεταδόσεων στα ελεύθερα κανάλια-, η προσέλευση στις πίστες έχει μειωθεί, με τον αναπληρωτή επί κεφαλής της Lotus, Federico Gastaldi, να υποστηρίζει πως οι ομάδες θα πρέπει να βοηθήσουν, ώστε αυτό να αλλάξει.

Έχουμε μιλήσει για το πώς θα βελτιώσουμε το θέαμα από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν και οι ομάδες είμαστε ένοχες για όλες τις κατηγορίες. Υπάρχουν τόσες πολλές απόψεις, αλλά, για κάποιον λόγο, δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε αυτές τις ιδέες.

Ο Bernie συνεχίζει να μας πιέζει για να είμαστε πιο ανοιχτοί. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν σημεία που μπορούμε να τα βελτιώσουμε χωρίς επιπλέον χρήματά, όπως το να είμαστε πιο προσιτοί. Οι οδηγοί και η διαχείριση μπορεί να είναι πιο ανοιχτοί με τους δημοσιογράφους και την τηλεόραση, και μπορούμε να έχουμε οδηγούς πιο προσιτούς προς τους οπαδούς. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες διαφημιστικές εκδηλώσεις.

Motor Racing - Lotus F1 Team Studio Shoot - Enstone, England

Ο Αργεντινός, ως ένας πρώην διοργανωτής του Grand Prix στη χώρα του, πιστεύει ότι οι ομάδες έχουν χρέος να βοηθήσουν τις πίστες, καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει και η πώληση όλων των εισιτηρίων δεν είναι εύκολη υπόθεση σήμερα.

Έχουμε γίνει prima donnas στα paddock. Νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τον Ecclestone, να κάνει το άθλημα πιο προσιτό στους οπαδούς· είναι ευθύνη όλων μας. Αν δεν βοηθήσουμε τους οργανωτές, τότε δε θα είμαστε εδώ. Αν δεν υπάρχουν οργανωτές, δεν υπάρχει Formula 1.

Ήμουν διοργανωτής στην Αργεντινή και ήμασταν πολύ τυχεροί, διότι, εκείνες τις ημέρες, γινόταν sold out για τη Formula 1. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί. Έμαθα κάποια πράγματα όταν έτρεξα το Grand Prix με τους αδερφούς μου και τους συνεργάτες μου, αλλά και όταν είχαμε το MotoGP και κατάφερα να συναντήσω τους άλλους διοργανωτές. Αλλά, τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από επιχειρηματικής πλευράς.

Παλαιότερα, οι διοργανωτές δεν χρειαζόταν τόση πολλή βοήθεια, επειδή τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά. Τώρα, έχουμε τόσες πολλές άλλες επιλογές, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κερδίζουν την προσοχή της νέας γενιάς. Επομένως, πρέπει να ξέρουμε πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα παιδιά και πρέπει να βοηθήσουμε τους διοργανωτές. Πρέπει να δουλέψουμε για το πώς θα γίνουμε χρήσιμοι.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr