Η FIA απορρίπτει τις αιτήσεις δύο νέων ομάδων για το 2016 και το 2017

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2015

Το 2016 δε θα λάβουν χώρα στη Formula 1 μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς. Βέβαια, στο άθλημα θα υπάρξει κάτι νέο και αυτό δεν είναι άλλο από την Haas F1 Team, η οποία προετοιμάζεται για την είσοδό της στην F1. Οι προθέσεις της FIA για αύξηση των ομάδων είναι γνωστές, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία αξιολογεί πολύ προσεκτικά τούς υποψήφιους, μετά από την κατάληξη των HRT και Caterham.

Δύο ακόμα ομάδες κατέθεσαν αίτηση στη FIA, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στα Grands Prix της Formula 1. Φαίνεται, όμως, πως έλαβαν αρνητική απάντηση, έτσι καμία ομάδα πέρα από αυτή της Haas δε θα μπει στο άθλημα τα επόμενα δύο χρόνια, με έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να λέει:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η FIA έλαβε δύο αιτήσεις υποψηφίων ομάδων Formula 1 για τις κενές θέσεις. Τις βάλαμε μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησής μας. Δυστυχώς, κανένας από τους αιτ0ύντες δεν πληρούσε τα κριτήρια της FIA για τις νέες ομάδες, παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε κάθε ευκαιρία να το κάνουν, και τώρα θεωρούμε ότι ο γύρος των αιτήσεων πρέπει να κλείσει.

Τα 4 κριτήρια που λαμβάνει υπ’ όψιν της η FIA είναι:

  • η τεχνογνωσία και οι τεχνικές ικανότητες της ομάδας
  • η ικανότητα της ομάδας να βρει και να διατηρήσει χορηγίες που θα της επιτρέπουν να συμμετέχει και να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα
  • η εμπειρία της ομάδας και το ανθρώπινο δυναμικό της
  • η αξία που μπορεί να προσφέρει η ομάδα στο πρωτάθλημα

Όπως είναι λογικό, τα ονόματα των δύο αυτών ομάδων δεν είναι γνωστά, ωστόσο όλα δείχνουν πως η μία εκ των δύο δεν είναι η ART Grand Prix, Πρωταθλήτρια του GP2.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...