Και ο Vettel θέλει Formula 1 με τέρμα γκάζι και όχι διαχείριση καυσίμου

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2015

Ελάχιστοι είναι αυτοί που εγκρίνουν το νέο πρόσωπο που απέκτησε πέρυσι η Formula 1. Η οικολογία έχει μπει για τα καλά στο άθλημα, κάτι που δεν αρέσει στους περισσότερους οπαδούς, κι ένας από τους λόγους είναι επειδή οι οδηγοί δεν μπορούν να οδηγήσουν όπως θα ήθελαν τα μονοθέσιά τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται το καύσιμο και τα ελαστικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι από την F1 που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για την σημερινή κατάσταση και ο Sebastian Vettel είναι ένας από αυτούς. Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δηλώνει ανοιχτά πως είναι κατά των τωρινών κανονισμών, οι οποίοι περιορίζουν σημαντικά την οδηγική -και όχι μόνο- ελευθερία.

Είμαι ένας αθλητής και η γνώμη μου είναι πως η Formula 1 θα πρέπει να έχει να κάνει με το να οδηγείς το μονοθέσιο όσο πιο γρήγορα μπορείς, και όχι να κρατάς καύσιμο την περισσότερη ώρα. Πριν από τη στροφή, πρέπει να αφήσεις το γκάζι, να αφήσεις το μονοθέσιο να κυλήσει και μετά να βρεις το σωστό σημείο φρεναρίσματος.

Δεν είναι εύκολο, αλλά επίσης όχι τόσο διασκεδαστικό, όσο όταν θα μπορούσες να πατάς γκάζι μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο, και δεν είναι πολύ διασκεδαστικό για τους οδηγούς.

Ο οδηγός της Scuderia δηλώνει πως δεν είναι από αυτούς που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο, ενώ, για την ώρα, δεν είναι οπαδός της ηλεκτρικής ενέργειας όσον αφορά την καθημερινή οδήγηση.

Απλώς παίρνω τον χρόνο μου και, αν το ταξίδι διαρκέσει 5 λεπτά περισσότερο, δεν έγινε τίποτα. Αλλά, αν μπορούσα να διαλέξω, τότε θα περίμενα μέχρι οι μπαταρίες να γίνουν καλύτερες και να βασιστούν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και, αν ο ήχος ήταν καλύτερος, τότε ακόμα καλύτερα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...