Η κινέζικη BAIC βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς μεριδίου της Daimler

Σχετικά άρθρα

Daimler BAIC (1)

H ΒAIC, η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να επενδύσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Daimler εξαγοράζοντας μέρος του μεριδίου των μετοχών της Γερμανικής εταιρίας. Σύμφωνα με το Reuters, με την Daimler να κατέχει ήδη το 10% των μετοχών της BAIC, οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί ένα μέρος των μετοχών της Daimler στη BAIC, επιτρέποντας στην κινεζική κρατική επιχείρηση να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους τη Daimler. Η κίνηση αυτή θυμίζει αρκετά την συνεργασία της Daimler με την Renault-Nissan Alliance, με τις δύο εταιρίες να κατέχουν το 3,1% των μετοχών της άλλης.

Στη περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν επιτυχώς, τότε η BAIC θα γίνει η τρίτη κινεζική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων που θα διαθέτει μερίδιο σε ξένη αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την SAIC που κατέχει μετοχές στη GM και την Dongfeng που έχει στο χαρτοφυλάκιό της μετοχές της PSA.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...