Η Nissan βασανίζει τα crossover της με την Mariah Carey να παίζει δυνατά για 1.200 μέρες

Σχετικά άρθρα

Nissan Crossovers (4)

Η Nissan έδωσε ένα δελτίο τύπου με το οποίο εξηγεί τους μεθόδους που δοκιμάζει τα crossovers της και τολμώ να πως, πως αυτά έχουν μεγαλύτερη αντοχή από εσένα μιας και δεν ξέρω αν θα άντεχες να ακούς συνεχόμενα επί 1.200 ημέρες την Mariah Carey.

Σύμφωνα με την Nissan, οι μηχανικοί προσεγγίζουν με μεγάλη αυστηρότητα καταστάσεις που έχουν ως στόχο να προσομοιώσουν την πλέον επίπονη χρήση ενός αυτοκινήτου, σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι οι πελάτες της Nissan μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου τους, όπως και για την αντοχή του. Από το 2007 και τη πρώτη γενιά του Qashqai, η Nissan έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150.000 δοκιμές σε όλο την γκάμα των Crossover που διαθέτει. Ενδεικτικά αυτές περιλαμβάνουν:

  • Την χρήση ειδικών ρομπότ για να ανοίξουν και να κλείσουν τα παράθυρα τουλάχιστον 30.000 φορές ανά μοντέλο, ενώ με την χρήση ειδικής ηφαιστειακής σκόνης δοκιμάζεται η αντοχή από ρύπους αλλά και η αξιόπιστη διαρκής λειτουργία του μηχανισμού των παραθύρων.
  • Την ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων για 480 ώρες σε διαφορετικές ταχύτητες και ρυθμίσεις, καθώς και την προσομοίωση σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.
  • Την λειτουργία των φλας (δεξιά και αριστερά ) 2,25 εκατομμύρια φορές σε κάθε μοντέλο.
  • Την λειτουργία του ηχοσυστήματος σε υψηλή ένταση για συνολικά 1.200 ημέρες (δηλαδή για περίπου 1,7 εκατομμύρια λεπτά) χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μουσικά κομμάτια που καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα των συχνοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν τραγούδια της Mariah Carey για τις ψηλές νότες, όπως και μπάσα από μουσική German House.
  • Ρίψεις βαρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η γυάλινη οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος μια καφέ αρκούδας που αναρριχάται στο αυτοκίνητο !
  • Χρήση μια σειράς από διαφορετικά ποτήρια, μπουκάλια και δοχεία, προκειμένου να ελεγχθεί η χρησιμότητα των ποτηροθηκών στο εσωτερικό αλλά και στις πόρτες.

Η Nissan μάλιστα αναφέρει πως η αφοσίωση των μηχανικών της είναι τέτοια, που όταν αυτοί διαπίστωσαν ότι στην μπροστινή θήκη της πόρτας του Qashqai, δεν χωρούσε μια συγκεκριμένη φιάλη από τσάι, προτίμησαν αντί να συμβιβαστούν με την όποια δυσαρέσκεια που θα προέκυπτε από μια τέτοια εξέλιξη, να τροποποιήσουν το σχέδιο της θήκης, με κόστος που ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ.

Ρομπότ ανοιγόκλεισαν τα καπό των crossovers για πάνω από 48.000 φορές, αλλά και τις πόρτες τους για 1,2 εκατομμύρια φορές, ενώ υπάρχουν πάνω από είκοσι παραλλαγές του καθίσματος του οδηγού έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί ως προς την άνεση που προσφέρουν για πάνω από 300 φορές, ενώ τα υλικά του εσωτερικού φινιρίσματος έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καθημερινούς λεκέδες, όπως η σοκολάτα και το λάδι, το κραγιόν, το gel για τα μαλλιά και o καφές.

ΠηγήNissan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...