Ferrari: To βάρος στο 2016, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί

Σχετικά άρθρα

GP RUSSIA F1/2015

Μία από τις πιο βελτιωμένες -αν όχι η πιο βελτιωμένη- ομάδες ήταν η Ferrari τη φετινή σεζόν. Ο James Allison πήρε τον χρόνο που ήθελε για ξεκινήσει να δείχνει τις ικανότητές του, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να ρίξει τη Mercedes από την κορυφή, η οποία είναι και τυπικά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μένουν 4 αγώνες για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, και τα βλέμματα πολλών έχουν στραφεί στο 2016. Εκτός από το ζήτημα της Red Bull με τους κινητήρες, το ενδιαφέρον βρίσκεται ήδη στην απόδοση και την ανταγωνιστικότητα των νέων μονοθεσίων. Οι ομάδες έχουν εδώ και μήνες ξεκινήσει δουλειά πάνω στα νέα μονοθέσια, και η Ferrari, μέσω του Maurizio Arrivabene, μας λέει πως το μεγαλύτερο βάρος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον διάδοχο της SF15-T.

GP RUSSIA F1/2015

Η πλειοψηφία της ομάδας δουλεύει πάνω στο μονοθέσιο του 2016 και ακόμα μία ομάδα μηχανικών στο μονοθέσιο του 2017. Έτσι, είμαστε σε καλή θέση για το μέλλον.

Φήμες θέλουν τη Ferrari να φέρνει ένα νέο power unit στο Austin που θα απευθύνεται στο 2016, ώστε να γίνουν δοκιμές στους τελευταίους αγώνες. Ο επί κεφαλής της Scuderia αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτό, ενώ για τον Sebastian Vettel παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές ελπίδες για τον τίτλο.

Οι αριθμοί λένε ότι ακόμα μπορεί να το κάνει, αλλά εμείς λέμε όχι.

GP BELGIO F1/2015

Ο Allison ηγείται της προσπάθειας της Ferrari για επιστροφή στην κορυφή, δηλώνοντας πως, ασχέτως με τη βελτίωση του κινητήρα κατά τη διάρκεια τη σεζόν, θα είναι ανταγωνιστικοί, αλλά και ότι ελπίζει να δει το νέο του μονοθέσιο ανταγωνιστικό από το ξεκίνημα.

Δεν μπορέσαμε να τους ανταγωνιστούμε φέτος, αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε στο μέλλον. Κάναμε ένα καλό βήμα προόδου φέτος, όμως πρέπει να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη σεζόν. Έχουμε μια καλή ευκαιρία για να είμαστε ανταγωνιστικοί, με ή χωρίς βελτίωση μέσα στη σεζόν (εννοεί τη βελτίωση στον κινητήρα).

Υπάρχει μια συνάντηση που θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, αλλά ελπίζουμε ότι το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό από τη αρχή της σεζόν.

Arrivabene-Wolff

Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG, Toto Wolff, τονίζει πως δεν πίστευε ότι η ομάδα του Maranello θα βελτιωθεί τόσο πολύ και είναι σίγουρος ότι τα δύο μεγάλα ονόματα θα παλέψουν σκληρά τη νέα χρονιά.

Περιμέναμε να είναι ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν, αλλά απέδειξαν ότι το έκαναν πιο νωρίς. Έτσι, δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε μια τρομερή μάχη μεταξύ μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...