Newey: Φοβούνται να μας δώσουν κινητήρες

Σχετικά άρθρα

Adrian Newey

Τα περιθώρια για να βρεθεί κατάλληλος προμηθευτής power unit για τη Red Bull στενεύουν, παρότι δεν υπάρχει, ακόμη, κάποια επίσημη δήλωση από τη Ferrari. Μπορεί σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone οι διαπραγματεύσεις να μην έχουν τελειώσει, αλλά σύμφωνα με τον Adrian Newey, η Ferrari αρνείται να δώσει τους κινητήρες της στην αυστριακή ομάδα… από φόβο.

Πιθανότατα θα μας αναγκάσουν να μείνουμε εκτός Formula 1. Οι Mercedes και Ferrari αρνήθηκαν να μας προμηθεύσουν με τους κινητήρες τους, από φόβο. Δυστυχώς η σχέση μας με τη Renault είναι στο τέλος της, το γυαλί έχει ραγίσει, οπότε δεν έχουμε κινητήρα. Η Red Bull δεν θα έπρεπε να βρεθεί σε μια θέση, όπου υπάρχει μόνο για να συμπληρώνονται οι αριθμοί (σ.σ των μονοθεσίων).

Με τους κανονισμούς θα μπορούσαν οι κινητήρες να έχουν μικρότερες διαφορές από αυτές που έχουν τώρα, αλλά η FIA δεν δέχεται να κάνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να επιστρέψουμε στη περίοδο όπου όλες οι ομάδες είχαν πρόσβαση σε έναν (σ.σ ανταγωνιστικό) κινητήρα. Αν ο κινητήρας είναι λίγο πιο αδύναμος κατά ένα μικρό ποσοστό, τότε δεν πειράζει, αλλά όταν είναι 10% πίσω, τότε η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Σαν μηχανικός θα ήθελα να δω μεγαλύτερη ελευθερία στους κανονισμούς του σασί, έτσι ώστε οι ομάδες να μπορούν να επωφεληθούν μέσω της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητάς τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι κανονισμοί είναι τόσο αυστηροί που μεγάλα “σχεδιαστικά μυαλά”, σαν αυτό του Newey, παίζουν πλέον όλο και μικρότερο ρόλο στην δυναμικότητα των ομάδων, αντιθέτως οι σχεδιαστές των power unit μπορούν πλέον να αναδείξουν το ταλέντο τους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις, όμως, του Βρετανού σίγουρα δεν θα βοηθήσουν την ομάδα του να βρει έναν ανταγωνιστικό προμηθευτή κινητήρων.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...