Ο Ecclestone θέλει έναν κατασκευαστή σαν την Cosworth

Σχετικά άρθρα

Cosworth F1

Με τρεις κατασκευαστές κινητήρων μπήκε η Formula 1 νέα, πιο «οικολογική και οικονομική» -λέμε τώρα- εποχή, ενώ φέτος μπήκε και η Honda στο παιχνίδι. Για κάποιους οι 4 κατασκευαστές ίσως να είναι αρκετοί, όμως η κατάσταση της Red Bull δείχνει ότι μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι, ακόμα κι αν η αυστριακή ομάδα δεν διαχειρίστηκε από την πλευρά της σωστά την κατάσταση.

Η επιλογή της Honda να έχει ως αποκλειστική ομάδα τη McLaren, αλλά και η άρνηση των Mercedes και Ferrari να δώσουν κινητήρες στην RBR, στρέφουν τους πρώην Πρωταθλητές στη Renault, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο και οι Γάλλοι να μην είναι τόσο ανοιχτοί σε ένα deal, διότι βρίσκονται κοντά στην εξαγορά της Lotus.

Γίνεται σαφές ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε την Red Bull εκτός Formula 1, με τον Bernie Ecclestone να μην το θέλει σε καμία περίπτωση αυτό. Το αφεντικό της Formula 1 θίγει ξανά το θέμα το κινητήρων, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ένας κατασκευαστής όπως ήταν η Cosworth, προκειμένου να δίνει κινητήρες σε ομάδες που δεν έχουν άλλες επιλογές.

Χρειαζόμαστε μία άλλη Cosworth, αυτό βασικά είναι που θέλουμε. Που να μπορεί ο ένας ή ο άλλος να ξεκινήσει μία ομάδα και να ξέρει ότι μπορεί να πάρει έναν κινητήρα. Σήμερα, δεν υπάρχει αυτό. Μέχρι ένα σημείο, οι κατασκευαστές κινητήρων, έχουν πολλή δύναμη. Αν είχες μια ομάδα και η Mercedes σου έδινε κινητήρες, αν ήθελαν μία ψήφο σε κάτι, τότε έπρεπε να τη δώσεις κι εσύ, αλλιώς μάλλον δε θα έπαιρνες τον κινητήρα που ήθελες.

Ο Βρετανός, παρά την απροθυμία της Ferrari να δώσει κινητήρες, ισχυρίζεται ότι τα πράγματα ανάμεσα στις δύο ομάδες ίσως να μην έχουν τελειώσει ακόμα, πιστεύοντας ότι μπορεί να έχουμε εξελίξεις.

Για τη Ferrari και τη Red Bull, πολλοί άνθρωποι λένε αρχικά όχι σε κάτι και στην πραγματικότητα δεν εννοούν όχι, αλλά ίσως. Ας δούμε τι θα γίνει.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...