Η εξήγηση για το σηκωμένο δάχτυλο του Vettel

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν τον δικό τους τρόπο να πανηγυρίζουν στις επιτυχίες, κι επιτυχία για μερικούς είναι μόνο η πρώτη θέση. Αν είσαι ο Sebastian Vettel και οδηγείς για τη Ferrari, τότε είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Ο Γερμανός έχει καθιερώσει από την εποχή του στη Red Bull μία χαρακτηριστική χειρονομία, την οποία βλέπουμε πάντα όταν βρίσκεται στην κορυφή.

Αυτή δεν είναι άλλη από τον σηκωμένο δείκτη του δεξιού του χεριού, όμως ποια είναι πραγματική η εξήγηση για την κίνηση αυτή; Οι περισσότεροι ίσως να πιστεύουν ότι συμβολίζει το «1», δηλαδή το νούμερο 1, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το πρώτο που θα πρέπει να πούμε είναι ότι το σηκωμένο δάχτυλο έχει ιστορία από τη Formula Renault 3.5, εκεί όπου έτρεξε κάποιους αγώνες το 2006 και το 2007.

Τότε, λοιπόν, ο Vettel είχε ένα άσχημο ατύχημα στην Eau Rouge του Spa, την οποία προσπάθησε να περάσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο βρεγμένο. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο τροχός έφυγε κι έσπασε το επάνω μέρος του δαχτύλου του, και φυσικά έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο για περιποιηθούν το τραύμα του, βάζοντάς του έναν μεγάλο επίδεσμο.

Φυσικά, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στον αγώνα, ενώ εμφανίστηκε στην πίστα με τον μεγάλο επίδεσμο, ο οποίος στην ουσία του κρατούσε το δάχτυλο σηκωμένο, όπως εξήγησε το πρώην αφεντικό του, Trevor Carlin. Ο οδηγός της Scuderia το κράτησε αυτό και από τότε χρησιμοποιεί την χειρονομία αυτή πάντα όταν είναι στην πρώτη θέση.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετρά 3 νίκες φέτος και 11 παρουσίες στο βάθρο, ενώ, μετά από το Ρωσικό Grand Prix, πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας, 66 βαθμούς πίσω από το πρωτοπόρο Lewis Hamilton.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...