Το ατύχημα του Grosjean στη Ρωσία ήταν τόσο δυνατό που έσπασε το κάθισμά του!

Σχετικά άρθρα

Grosjean

Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν το τελευταίο Grand Prix στο Sochi της Ρωσίας ήταν το ατύχημα του Romain Grosjean, στα πρώτα στάδια του αγώνα. Τα μέτρα ασφαλείας στα σημερινά μονοθέσια επέτρεψαν στον Γάλλο να βγει από την E23 χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό, ωστόσο τα G της επιτάχυνσης που το ασκήθηκαν ήταν πολλά.

Η δύναμη που πέρασε στο βρετανικό μονοθέσιο ήταν τόσο μεγάλη, που, όχι απλώς διέλυσε το πίσω κυρίως μέρος του μονοθεσίου του, αλλά, σύμφωνα με τον 29χρονο, έσπασε το κάθισμά του, κάτι που πραγματικά δε συμβαίνει συχνά.

Αισθάνομαι πολύ καλά, ειδικά όταν σκέφτομαι τη δύναμη του ατυχήματος: έσπασα το κάθισμά μου! Ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα εδώ και πολύ καιρό και όταν ήξερα ότι θα χτυπήσω στον τοίχο, πήρα τα χέρια μου από το τιμόνι, έκλεισα τα μάτια μου και προετοιμάστηκα. Είναι απόδειξη της ασφάλειας των συσκευών που έχουμε στο μονοθέσιο, έτσι ευχαριστώ την Bell, το HANS, το Enstone, την πίστα, τη FIA, τους κριτές και το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που έπρεπε να κατασκευάσουν ξανά το μονοθέσιο.

Ο λόγος που προκάλεσε το ατύχημα δεν έχει διευκρινιστεί. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδα, Nick Chester, πιστεύει πως η ευθύνη δεν πρέπει να βαραίνει κάποια αστοχία στο μονοθέσιο και υποστηρίζει ότι ήταν η έλλειψη σε κάθετη δύναμη που έβγαλε εκτός αγώνα τον Grosjean.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη στα δεδομένα και στα κομμάτια ότι κάτι έσπασε και προκάλεσε το ατύχημα. Δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα σε κάθε ατύχημα, όμως φαίνεται ότι ο Romain ίσως ήταν λίγο κοντά στη McLaren κι έχασε ένας μέρος της κάθετης δύναμης, χάνοντας πρόσφυση. Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι έσπασε κάτι στο αυτοκίνητο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα