Αλλάζουν ριζικά τα τέλη κυκλοφορίας από φέτος, καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά αποκάλυψε πως τα τέλη κυκλοφορίας 2016 θα καθυστερήσουν να ανέβουν στο TAXIS ώστε να γίνουν οι αλλαγές που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας στοχεύουν ώστε να πληρώσουν υψηλότερα τέλη, οι κάτοχοι των “μεγάλων και ακριβών αυτοκινήτων”. Συμπλήρωσε πως τα τέλη κυκλοφορίας θα αλλάξουν και δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (υβριδικών κλπ) που θα εξαιρούνται από τα τέλη. Αντίθετα θα πληρώνουν όλοι. Μάλιστα ο τρόπος υπολογισμού αλλάζει ριζικά. Θα υπολογίζονται και τα κυβικά, αλλά και η αξία του αυτοκινήτου και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και συνδυαστικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης:

Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια.

Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά.

Διάβασε επίσης: Τέλη Κυκλοφορίας 2016: Έρχονται αλλαγές με μειώσεις και αυξήσεις

Διευκρίνισε μάλιστα πως για την ώρα δεν είναι σε θέση να πει από ποια κυβικά και ποιας αξίας αυτοκίνητα θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι φορολογικά θα υπολογίζεται κυρίως η αξία.

Δεν είναι δυνατό για ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών που κάνει 30.000 ευρώ να μην πληρώνεται ούτε ένα ευρώ φόρος και να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ένα 2.000 κυβικών που αξίζει 3.000 και 4.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους (πετρελαιοκίνητα κυρίως) ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως:

Εάν έχουν μεγάλο κυβισμό ή είναι ακριβά θα φορολογηθούν.

Το γενικότερο πλαίσιο είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας αυτοκίνητα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ως τη μεθεπόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε οι πληρωμές να ξεκινήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου και να ολοκληρωθούν ως τα τέλη του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr