Σε κατάρρευση εμπρός αεροτομής οφείλεται το ατύχημα ανάμεσα σε Hulkenberg και Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USA

Στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα από το σιρκουί της CoTA, φάνηκε πως στο ατύχημα ανάμεσα στους Hulkenberg και Ricciardo ξεκάθαρη υπαιτιότητα είχε ο πρώτος. Ο Nico κράτησε για το μονοθέσιό του ολόκληρο το πλάτος της πίστας, ακουμπώντας τον Daniel, ωθώντας τον αρχικά πάνω στο κερμπ και τελικά εκτός πίστας. Όμως, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, η τηλεμετρία της Force India αποκάλυψε πως η εμπρός αεροτομή του Γερμανού κατέρρευσε κατά το φρενάρισμα, καθιστώντας τον Hulkenberg ανίκανο να αντιδράσει.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που καταρρέει η εμπρός αεροτομή της VJM08B του Hulkenberg -η πρώτη ήταν στην Ουγγαρία- και το χθεσινό περιστατικό δεν οφειλόταν σε αστοχία υλικού, αλλά σε κάποια επαφή που είχε προηγηθεί. Όπως ήταν φυσικό, μετά από την παρουσίαση των στοιχείων, οι αγωνοδίκες δεν έδωσαν στον Γερμανό οδηγό κάποια ποινή.

Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω δράση, εξαιτίας μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου στη ζώνη φρεναρίσματος της στροφής 12. Η εμπρός πτέρυγα ορατά αποσπάσθηκε στη ζώνη φρεναρίσματος, επηρεάζοντας τη σταθερότητα του αυτοκινήτου και την ικανότητα του οδηγού για αποτελεσματική πέδηση στη στροφή, καταλήγοντας σε σύγκρουση με το αυτοκίνητο 3 (Ricciardo).

P-20151025-00704_News

Ο Αυστραλός από την πλευρά του δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεχωριστά για τα ατυχήματα στα οποία ενεπλάκη, φρόντισε όμως να εκφραστεί σε αυστηρό τόνο για το συμβάν με τον Carlos Sainz Jr, όπου ο νεαρός Ισπανός άλλαξε απότομα την πορεία του κατά το φρενάρισμα.

Πραγματικά δεν αισθάνομαι σαν να ήταν κάποιο από αυτά (τα συμβάντα) δικό μου λάθος, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή για εμάς. Δεν θέλω να τα ξεχωρίσω, αλλά μερικά από τα νέα παιδιά φαίνονται υπερβολικά ενθουσιασμένα.

Το μεγάλο (πρόβλημα) είναι όταν κινούνται κατά το φρενάρισμα. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον αντίπαλο τόσο πολύ, από τη στιγμή που έχεις ξεκινήσει το φρενάρισμα. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να μπλοκάρεις κάποιο φρένο και να τεθείς εκτός ελέγχου. Νομίζω, λοιπόν, ότι μπορούν να είναι λίγο πιο έξυπνοι την επόμενη φορά.

ΠηγήFIA, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...