Η Nissan θέλει να φύγει η γαλλική κυβέρνηση από τη συνεργασία της με την Renault

Σχετικά άρθρα

Carlos-Ghosn-Renault-Nissan-Alliance-CEO

Ο Carlos Ghosn θέλει να αυξήσει την επιρροή που ασκεί η Nissan στη συμμαχία Renault-Nissan Alliance και έτσι θέλει να βγάλει από την συνάρτηση την γαλλική κυβέρνηση η οποία και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της συμμαχίας. Η Nissan κάνει τα 2/3 των ετήσιων πωλήσεων της Renault-Nissan Alliance, με τον Ghosn, τον CEO του Ιαπωνογαλλικού ομίλου να θέλει να πάρει το 19,7% των μετοχών της Renault που έχει στη κατοχή της η Γαλλική κυβέρνηση. Ο Ghosn για να το καταφέρει θα πρέπει να πάρει την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Renault.

Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε τον Απρίλιο το μερίδιό της στη Renault από 15 σε 19,7%, με μία κίνηση που θεωρείται πως έγινε ώστε να διασφαλίσει πως θα έχει περισσότερα δικαιώματα σε ψήφους και η οποία, όπως τονίζει το Reuters, εξόργισε τόσο τη Renault, όσο και τη Nissan. Αν το προτεινόμενο σχέδιο του Ghosn πετύχει, τότε η Nissan θα γίνει ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της Renault, με τους Γάλλους να μην έχουν τον ίδιο έλεγχο πάνω στη Nissan. Η γαλλική κυβέρνηση δεν θέλει να παραδώσει όλη την εξουσία του ομίλου στον Ghosn, μιας και φέρεται να θέλει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη Χώρα. Όπως δήλωσε ο ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Emmanuel Macron:

Η συμμαχία της Renault με την Nissan δεν θα πρέπει να αποσταθεροποιηθεί από κυβερνητικές αλλαγές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση συμφερόντων.

Η μάχη διεκδίκησης του ελέγχου της Renault μόλις ξεκίνησε.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...