Η Pirelli κρίνει συντηρητικές τις επιλογές της για το GP στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2015

Σε άγνωστες περιοχές θα εισέλθει η Formula 1 την Παρασκευή που μας έρχεται. Ομάδες και οδηγοί θα μεταφερθούν από το Austin του Τέξας στο Μεξικό και το σιρκουί Hermanos Rodríguez, που επιστρέφει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος μετά από μακρά απουσία. Η πίστα έχει δεχθεί πολλές αλλαγές και με δεδομένο πως φιλοξένησε Grand Prix για τελευταία φορά το 1992, όλοι θα πρέπει να μάθουν τα μυστικά της από την αρχή.

Προφανώς, το ίδιο θα συμβεί και με την Pirelli, τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της F1. Οι Ιταλοί έχουν στη διάθεσή τους μερικά από τα καλύτερα εργαλεία προσομοιώσεων και φέρνοντας στο Μεξικό τη μέση και μαλακή γόμα, επέλεξαν μια συντηρητική προσέγγιση για το τριήμερο. Στόχος είναι ξανά τα 2 pit-stop, με τον καιρό να αναμένεται να παίξει κι αυτός το ρόλο του όπως στις Η.Π.Α. και τον Paul Hembery να δηλώνει για τις επιλογές της εταιρείας:

Ο ορισμός των ελαστικών για μια νέα πίστα, δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Αλλά η προσομοίωση – μία από τις πιο σημαντικές περιοχές εξέλιξης στην τεχνολογία της Formula 1 – είναι πολύ ακριβής τώρα, αν και είναι αναπόφευκτο ότι θα πάμε προς μια πιο συντηρητική επιλογή για το πρώτο έτος σε μια νέα πίστα.

Όπως πάντα, στοχεύουμε στα δύο pit-stops στο Grand Prix του Μεξικού, αλλά η αβεβαιότητα γύρω από τον καιρό, που θα πλήξει ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα έχει σαφώς μεγάλη επιρροή.

Η πίστα έχει σχεδιαστεί με τις προσπεράσεις κατά νου, ώστε μαζί με τις διαφορετικές επιλογές στην στρατηγική, που θα γίνουν σαφέστερες κατά τη διάρκεια των πολύ σημαντικών ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, να υπάρχει η σαφής δυνατότητα για ένα διασκεδαστικό αγώνα, που θα επιτρέψει στους οδηγούς να αναρριχηθούν στο grid.

Συνήθως, όταν η Pirelli επιλέγει συντηρητικές γόμες για κάποιο Grand Prix, η στρατηγική των 2 pit-stop πάει περίπατο και όλοι στρέφονται στη μια στάση, προσπαθώντας να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της πιο μαλακής επιλογής. Τρανό παράδειγμα το περσινό Ρωσικό GP, όπου σε παρόμοιες καταστάσεις, κάποιες ομάδες κατάφεραν και έβγαλαν ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με ένα μόνο σετ.

Bonus: Ο Sergio Perez σε πάει βόλτα στην πίστα της πατρίδας του, μέσα από το επίσημο παιχνίδι Formula 1 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=Oi_SBrfJ19E

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα