Παραδέχεται το λάθος του ο Vettel

Σχετικά άρθρα

GP MESSICO F1/2015

Τον χειρότερο φετινό του αγώνα κι έναν από τους χειρότερους στην καριέρα του πραγματοποίησε ο Sebastian Vettel χθες. Ο Γερμανός είχε τοποθετήσει την SF15-T στην τρίτη θέση του grid, αλλά η κακή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα. Αρχικά, έχασε την τρίτη θέση από τον Daniil Kvyat και στη συνέχεια η επαφή με τον Daniel Ricciardo τού προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό.

Πέφτοντας στην τελευταία θέση, κατάφερε να περάσει κάποια μονοθέσια, αλλά, αφού προσπέρασε μετά από αρκετή δυσκολία τον Pastor Maldonado, βγήκε εκτός στη στροφή 7, πέφτοντας ξανά 16ος. Το κακό, όμως, δεν είχε σταματήσει εκεί, καθώς, στον 51ο γύρο, ο Seb έχασε το μονοθέσιό του στο ίδιο σημείο της πίστας, γεγονός που προκάλεσε Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Ήταν λάθος μου. Δεν είχα κανένα θέμα όλο το 3ημερο, αλλά δύο φορές στον αγώνα. Την πρώτη φορά έκανα τετ-α-κε και τη δεύτερη χτύπησα. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος με αυτό: προφανώς το κλατάρισμα στον πρώτο γύρο ήταν μεγάλη απώλεια. Χωρίς κανένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας δε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλές θέσεις.

Νομίζω πως σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο ήταν καλό. Καλό στην οδήγηση και με υποσχόμενο ρυθμό. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να το αποδείξουμε αυτό, αλλά νομίζω ότι ήμασταν πιο κοντά στη Mercedes σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες. Στο τέλος, δεν είδαμε την καρώ σημαία, έτσι δεν ήταν μια καλή μέρα.

GP MESSICO F1/2015

Όλη την ευθύνη αναλαμβάνει ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που παραδέχεται πως το μονοθέσιό του είχε καλό ρυθμό, ενώ δεν κατηγορεί τον Ricciardo για την μεταξύ τους επαφή στον πρώτο γύρο, τονίζοντας ότι ο πρώην team-mate του σωστά δεν τιμωρήθηκε.

Δεν υπήρχε κάτι λάθος με το μονοθέσιο. Είχα πάνω-κάτω την ίδια ταχύτητα και ξαφνικά έχασα το μονοθέσιο. Ήταν παρόμοιο όταν έχασα το μονοθέσιο και την πρώτη φορά. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο 3ήμερο, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορούμε τις συνθήκες ή την πίστα για αυτό. Ήταν λάθος μου.

Αρχικά, ήμουν πολύ θυμωμένος, επειδή είχα ένα κλατάρισμα. Κοιτώντας το τώρα, νομίζω ότι είναι σωστό που δεν υπήρξε κάποια τιμωρία. Ο Daniel δεν είχε πού να πάει. Προσπαθούσε, αλλά δεν υπήρχε χώρος. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ακουμπήσαμε, αλλά δεν μπορείς να δίνεις τέτοια ποινή. Δεν τον κατηγορώ, αλλά ήταν κρίμα για εμάς.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...