Η Ολλανδία πατά γκάζι για επιστροφή στην F1

Σχετικά άρθρα

Zandvoort F1

Η Formula 1 χάνει οπαδούς, όμως κερδίζει πίστες. Ήδη για την επόμενη σεζόν οι αγώνες στο προσωρινό πρόγραμμα είναι 21, με τον αντίστοιχο κανονισμό της FIA να κάνει λόγο για 20 αγώνες στο μέγιστο κάθε σεζόν. Αυτό δεν εμποδίζει τις χώρες και τις πίστες από το ενδιαφέρονται για επιστροφή, με τη Βόρεια Αμερική να δουλεύει πάνω σε ένα ακόμα project, ενώ και η Αργεντινή ήρθε πάλι στο προσκήνιο.

Ο Bernie Ecclestone θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, διότι έτσι το άθλημα γίνεται ακόμα πιο δημοφιλές, ενώ και τα έσοδα με τη σειρά τους είναι περισσότερα. Η τελευταία χώρα που εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για επιστροφή είναι η Ολλανδία, μια χώρα που φιλοξένησε το άθλημα για τελευταία φορά το 1985. Το μέλος του τοπικού συμβουλίου, Jerry Kramer, παραδέχτηκε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρήματα, ωστόσο ξέρει ότι αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με αυτό. Νομίζω ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί: οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις στην περιοχή. Είναι μια ιστορική πίστα και θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε να τη φέρουμε πίσω στο πρόγραμμα. Αντιλαμβάνομαι ότι θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες.

Το αφεντικό της πίστας, Eric Weijers, γνωρίζει ότι η επιστροφή στη Formula 1 δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα χρήματα είναι σίγουρα απαραίτητα, όμως θα πρέπει να γίνουν και οι σωστές υποδομές, αλλά και να υπάρχουν χρήματα για τα ετήσια τέλη προς τη Formula One Management και τον Ecclestone. Αν όλα γίνουν σωστά, δεν αποκλείει μια επιστροφή σε 4 ή 5 χρόνια.

Υπάρχουν πολλά χρήματα που εμπλέκονται, αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα. Σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, θα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος. Ίσως το 2019 ή και το 2020. Πρέπει να συμβούν τρία πράγματα: οι υποδομές πρέπει να βελτιωθούν, η πίστα θα πρέπει να ανακαινιστεί κι επίσης πρέπει να βρούμε τα χρήματα για τις οικονομικές απαιτήσεις της FOM. Και, αν τα κάνουμε αυτά, θα έχουμε ακόμα ένα Grand Prix στην Ολλανδία.

Περισσότεροι από 100.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα στο Μεξικό. Αυτό ήταν φανταστικό για το Μεξικό και για την Ολλανδία μπορεί να είναι εξίσου όμορφο. Η FIA είναι πραγματικά ανοιχτή σε αυτή την επιστροφή.

ΠηγήNu.nl
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...