Αρχική Κατασκευαστές Ειδικές Μάρκες Ο επενδυτής που ρίχνει $1 δις δολάρια στην Faraday Future για να ανταγωνιστεί την Tesla, είναι το κινέζικο Netflix

Ο επενδυτής που ρίχνει $1 δις δολάρια στην Faraday Future για να ανταγωνιστεί την Tesla, είναι το κινέζικο Netflix

3
Ο επενδυτής που ρίχνει $1 δις δολάρια στην Faraday Future για να ανταγωνιστεί την Tesla, είναι το κινέζικο Netflix

tesla-motors-rival-could-be-backed-by-chinese-entertainment-company-101889_1

H Faraday Future από το πουθενά ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δις δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ. Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πήρε πολύ σοβαρά την ανακοίνωση ότι μια νέα startup εταιρία ηλεκτρικών αυτοκίνητων έχει βρει τόσο μεγάλους επενδυτές και ότι θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει και να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο της ήδη μέσα στο 2016.

Όμως σύμφωνα με την Tech Crunch, ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε νέα τεχνολογίας, τα λεφτά υπάρχουν, είναι αληθινά και έρχονται από την Κίνα. Το όνομα του επενδυτή ονομάζει LeTV, η οποία είναι το αντίστοιχο κινέζικο Netflix, του μεγαλύτερου on-demand παρόχου τηλεόρασης. Ο λόγος που η κινέζικη εταιρία θέλει να ρίξει τα λεφτά της είναι η είσοδο της στην Αμερικάνικη αγορά, ενώ κρατάει χαμηλούς τόνους επειδή θέλει να θεωρηθεί το αυτοκίνητο αμερικάνικο.

Να θυμίσω, ότι η FF έχει έδρα την Καλιφόρνια και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για να βρει την κατάλληλη θέση που θα το κατασκευάσει, με τις περιοχές της Καλιφόρνια, της Τζόρτζια, τη Λουιζιάνας και τη Νεβάδα να είναι στις επιλογές της. Η ακριβής θέση της πρώτη μονάδα παραγωγής θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι όταν γίνει αυτό θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ιθύνοντες της startup ισχυρίζονται ότι είναι μια καλά χρηματοδοτούμενη εταιρεία, που αποτελείται από μια παγκόσμια ομάδα άνω των 400 ειδικών σε θέματα αυτοκινήτων και τεχνολογίας. Και παρότι δεν έχουν παρουσιάσει καν το πρώτο τους σχέδιο, η FF σχεδιάζει να διερευνήσει και άλλες πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας.