Ο Ricciardo θα δοκιμάσει πρώτος τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault

Σχετικά άρθρα

Daniel Ricciardo

Έπρεπε να περάσουν 15 αγώνες απραγίας μέχρι η Renault δώσει στις ομάδες έναν αναβαθμισμένο με χρήση «μαρκών» κινητήρα. Η γαλλική εταιρεία χρησιμοποίησε 11 από τις 12 διαθέσιμες μάρκες και πρόσφερε στις Red Bull και Toro Rosso το νέο power unit στο Austin, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν το δέχτηκε, διότι έκριναν πως τα 2 δέκατα βελτίωσης δεν αντισταθμίζουν τις 10 θέσεις ποινής στην εκκίνηση.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χρησιμοποιούν τον παλιό κινητήρα στο Μεξικό, καθώς οι ιδιαίτερες απαιτήσεις στην ψύξη άφησαν τους μηχανικούς έξω από ρίσκα. Η Renault συνέχισε να εργάζεται πάνω σε ορισμένες τροποποιήσεις και οι ομάδες θα μπορούν ξανά να επιλέξουν τον κινητήρα στη Βραζιλία, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν και οι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου Autosport, ο πρώτος οδηγός που θα τον δοκιμάσει θα είναι ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός θα τον έχει στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, και η αυστριακή ομάδα θα κρίνει αν ο Daniil Kvyat θα τον βάλει και αυτός το Σάββατο. Επειδή και οι δύο οδηγοί έχουν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο, θα λάβουν ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση της Κυριακής, αν τον δοκιμάσει και το Kvyat. Ο Γάλλος κατασκευαστής θέλει δεδομένα για τον κινητήρα του 2016, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η RBR ενδέχεται να πάρει έναν μη επώνυμο κινητήρα από τη Renault για την επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά την Toro Rosso, η ιταλική ομάδα λέει για μία ακόμα φορά όχι στη Renault. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει κινητήρες της Ferrari το 2016 (προδιαγραφών 2015), συνεπώς δε θα ήθελε να πάρει ποινή 10 θέσεων, αλλά και να δώσει δεδομένα στους Γάλλους, που θα είναι αντίπαλοι την ερχόμενη σεζόν.

Ο αναβαθμισμένος Energy F1-2015 έχει μερικές βελτιώσεις στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, εκεί που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα υστέρησης για τη Renault, αλλά και λίγες τροποποιήσεις στο turbo, το οποίο αποδίδει καλά, κάτι που δικαιολογεί την καλή εμφάνιση της Red Bull στο Μεξικό, διότι το turbo έπρεπε να αποδώσει τα μέγιστα στην πολύ απαιτητική αυτή πίστα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...