Ο Ecclestone δίνει μικρή ανάσα στο CoTA

Σχετικά άρθρα

P-20151025-00526_News

Αμέσως μετά τη λήξη του φετινού αγώνα στην πίστα του Austin, έγινε γνωστό πως η πολιτεία του Τέξας μειώνει τη χρηματοδότηση προς αυτή, κατά $5,5 εκατομμύρια. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του Grand Prix, αφού τα συμβόλαια με την FOM και τον Bernie Ecclestone πολύ σπάνια επαναδιαπραγματεύονται. Έτσι, η Formula 1 κινδυνεύει να χάσει μια αγορά την οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη και στην οποία κυνηγά να καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, τα χρήματα που παίρνουν οι διοργανωτές από την πολιτεία του Τέξας θα καθυστερήσουν να φτάσουν σε αυτούς, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Οπότε, ο Ecclestone αποφάσισε να δώσει μια μικρή ανάσα, κάνοντας ό,τι έκανε και στην περίπτωση του Silvertsone. Επιτρέποντας, δηλαδή, να πληρωθούν αργότερα από το κανονικό τα χρήματα προς την FOM.

Είπαμε πως μπορούν να πληρώσουν με καθυστέρηση τα τέλη του τρέχοντος έτους. Παίρνουν τα χρήματα από το κράτος και τα χρήματα από το κράτος έρχονται αργότερα, οπότε για αυτό το λόγο καθυστερούν και εκείνοι.

Όμως, για τον επικεφαλής της CoTA, Bobby Epstein, αυτή η κίνηση δεν αποτελεί ουσιαστική βοήθεια και δηλώνει πως:

Είναι εντάξει να πληρώσουμε μετά τον αγώνα, αλλά αν δεν σου δώσουν (η πολιτεία) αρκετά χρήματα για να πληρώσεις τα τέλη, πάλι δεν θα μπορέσεις να το κάνεις…

Η αλλαγή κυβερνήτη στην περιοχή έχει προκαλέσει τις περικοπές, οι οποίες με τη σειρά τους δυσκολεύουν την παραμονή  του αγώνα στο καλεντάρι της F1. Πάντως, ο Ecclestone παραμένει αισιόδοξος πως θα βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση, για να συνεχιστεί στο Τέξας το GP των Ηνωμένων Πολιτειών.

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...