Button: Πιο δύσκολος αντίπαλος ο Alonso από τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Jenson Button and Fernando Alonso.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Fernando Alonso και ο Lewis Hamilton είναι οι δύο κορυφαίοι οδηγοί αυτή τη στιγμή στη Formula 1. Έχουν κάτι κοινό: τον Jenson Button! Ναι, ο Βρετανός ήταν team-mate και των δύο, αλλά το κοινό τους πιο συγκεκριμένα είναι η ήττα από τον Πρωταθλητή του 2009. Ο Hamilton έχασε μόνο από τον Button, πίσω στο 2011, ενώ το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τον Alonso, αν και ο Ισπανός έχει νικηθεί το 2007 από τον τρις Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο «Jens», λοιπόν, γνωρίζει τους δύο οδηγούς και μιλάει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα για τον Hamilton, αν και τα προηγούμενα λόγια δεν ήταν δικαίως καθόλου κολακευτικά. Τώρα, αναφέρεται ξανά στον πρώην team-mate του, καθώς πιστεύει ότι ήταν πιο εύκολος αντίπαλος απ’ ό,τι ο Ferni, λόγω της σταθερότητας που δείχνει ο 34χρονος.

Σε έναν αγώνα, είναι πάντα μεγαλύτερη πρόκληση. Θα έλεγα πιο σταθερή πρόκληση. Είναι πάντα εκεί. Κάποιες μέρες, δεν μπορούσαμε απλά να αγγίξουμε τον Lewis, ενώ κάποιες άλλες ήταν σαν να μην έτρεχε αυτός. Πιστεύω ότι είναι ένας διαφορετικός οδηγός τώρα, με περισσότερη εμπειρία, αλλά ο Fernando είναι πάντα εκεί και πάντα ανταγωνιστικός.

Αν είναι μπροστά σου, σε κρατάει πίσω, και αν είναι πίσω, σε πιέζει πολύ. Αυτό είναι σπουδαίο και μου αρέσει. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για την ομάδα. Μας βοηθά σίγουρα φέτος. Πριν από τη φετινή χρονιά, είχε αναγνωριστεί ως ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα ξεχνά ο κόσμος. Είναι πολύ ταλαντούχος και πολύ ολοκληρωμένος οδηγός. Πολλοί οδηγοί έχουν τα δυνατά τους σημεία, αλλά έχουν επίσης μεγάλες αδυναμίες. Δε νομίζω ότι αυτός έχει κάποια μεγάλη αδυναμία.

Πριν από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο Button έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς, έναντι 11 του Alonso. Ο Ισπανός δεν έκανε την καλύτερη χρονιά φέτος, κι έχει παραδεχτεί ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος το 2016, ώστε να εκμεταλλευτεί το πολύ πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα έχει, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα