Πόσο στενά μπορεί να είναι τα περάσματα ενός μονοθεσίου F1;

Σχετικά άρθρα

Jenson Button

Όταν σκεφτόμαστε τη Formula 1, το βασικότερο που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι η ταχύτητα. Τα μονοθέσια αυτά είναι τα ταχύτερα αγωνιστικά του πλανήτη, αλλά ένα από τα αρνητικά για το θέαμα είναι πως ακολουθούν μια αγωνιστική γραμμή, κάτι που δυσκολεύει τα προσπεράσματα, αντίθετα με το MotoGP για παράδειγμα.

Η αγωνιστική αυτή γραμμή είναι στενή όσο περίπου το πλάτος των μονοθεσίων, δηλαδή 180 εκατοστά, αλλά πόσο στενό μπορεί να γίνει ένα πέρασμα; Αυτό δοκιμάζει ο Jenson Button, που οδηγεί την MP4-26 του 2011 στην πίστα του Silverstone. Τα εμπόδια τοποθετούνται επιτρέποντας άνοιγμα 240 εκατοστών, δηλαδή δίνουν στον Βρετανό απόσταση 30 εκατοστών από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά.

Τα 60 εκατοστά «αέρα» είναι πολλά όταν κινείσαι με μικρή ταχύτητα, αλλά όχι με αγωνιστικούς ρυθμούς, πόσο μάλλον όταν τα εμπόδια βρίσκονται πάνω στη στροφή.

https://www.youtube.com/watch?v=gyV_NeeSVIQ

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...