Hamilton: Ο Rosberg είναι αυτός που γκρινιάζει

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Η λέξη «φιλία» δε βρίσκεται πουθενά μέσα στο λεξιλόγιο των Lewis Hamilton και Nico Rosberg όσον αφορά τις προσωπικές τους σχέσεις. Οι δυο οδηγοί μοίρασαν φέτος 703 βαθμούς στην ομάδα της Mercedes, αλλά το θέμα είναι πως η γερμανική ομάδα δε θέλει να βλέπει τους οδηγούς της να έχουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Ο Toto Wolff έχει προειδοποιήσει πως ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στο οδηγικό δίδυμο, αλλά οι δηλώσεις αυτές είναι περισσότερο για φοβίσουν. Το ποιος δημιουργεί το πρόβλημα, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε, επειδή δε βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα, αλλά ευθύνες υπάρχουν και στους δύο οδηγούς, καθώς τους έχουμε δει να μη συμπεριφέρονται με τον «σωστό» τρόπο, κυρίως τον Hamilton.

Ο Πρωταθλητής αρνείται να κατηγορήσει τον εαυτό του και λέει πως τα περισσότερα παράπονα έρχονται από την πλευρά του team-mate του, ενώ δηλώνει για μία ακόμα μια φορά τις επιθετικές του διαθέσεις στην πίστα, εκεί που τον είδαμε φέτος να έχει μάχη με τον Rosberg στην πρώτη στροφή, στην εκκίνηση της Suzuka και της Ιαπωνίας.

Κάνει παράπονα για πολλά πράγματα. Αλλά, κάποια τα αφήνεις να περάσουν έτσι, επειδή αυτός είναι ο τρόπος του. Βρισκόμαστε σε διαφορετικό υπόβαθρο, υποθέτω. Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει να είσαι σκληρός. Δεν μπορείς να πεις «να εδώ υπάρχει χώρος». Δεν είμαι εδώ για να κάνω φίλους, για να τελειώσω τον αγώνα και να πω «ήταν ένας τόσο ωραίος αγώνας, με άφησες φιλικά να περάσω και να κερδίσω».

Είναι μια ευκαιρία και την παίρνεις. Αυτό δε σημαίνει ότι βγάζεις κάποιον εκτός ή κλέβεις, αλλά πρέπει να είσαι σκληρός και δυνατός, και να κινείσαι στο όριο. Και μπορείτε να ρωτήσετε κάθε Πρωταθλητή: αν είσαι στην εξωτερική, πρέπει να κάνεις πίσω.

Hamilton-Rosberg

Ο 30χρονος απαντά και με τον τρόπο του στο αφεντικό του, χρησιμοποιώντας ως βασικό στοιχείο τα αποτελέσματα στην πίστα. Επίσης, υποστηρίζει πως είναι φυσικό να υπάρχει κάποια ένταση όταν μάχεσαι για νίκες, ενώ παραδέχεται πως η σχέση του με τον Γερμανό δύσκολα θα αλλάξει.

Το κάνουμε να λειτουργεί με κάποιον τρόπο. Είχαμε 16 «1-2» (σ.σ. στην πραγματικότητα ήταν 12), έτσι η σχέση μας δεν προκάλεσε πολλά προβλήματα. Είναι δύσκολο για τον κόσμο να θεωρήσει δεδομένα τα πράγματα και νομίζω ότι έχουμε κάνει και οι δύο σπουδαία δουλειά χωρίς να προκαλούμε προβλήματα.

Η ενέργεια μέσα στην ομάδα είναι στα υψηλά επίπεδα που θα έπρεπε να είναι, και αυτό γίνεται από εμάς. Ποτέ δεν πρόκειται να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι, αλλά έτσι λειτουργεί. Υπάρχουν στιγμές έντασης, μα αυτό υπάρχει σε κάθε άθλημα.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...