O Elon Musk θέλει φόρο διοξειδίου του άνθρακα

Σχετικά άρθρα

Elon Musk

O Elon Musk έδωσε μια ομιλία σε ένα συνέδριο που αφορούσε την κλιματική αλλαγή και έλαβε μέρος στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, εκεί όπου ο τόνισε πως πρέπει τα κράτη να θέσουν σε ισχύ έναν φόρο διοξειδίου του άνθρακα, μιας και σύμφωνα με τον Musk, κάτι τέτοιο θα επιταχύνει την μη εξάρτηση του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα, και την γρήγορη μετάβαση σε βιώσιμες μεταφορές.

Ο Musk τόνισε πως οι κυβερνώντες των χωρών πρέπει να αποθαρρύνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου λέγοντας:

Ζητώ κανόνες που ευεργετούν την εταιρία μου; Είναι όλο αυτό επειδή θέλω να γίνω πιο πλούσιος; Εάν νοιαζόμουν μόνο για την μεγιστοποίηση της αξίας μου τότε δεν θα είχα φτιάξει μία εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρέπει να είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να επενδύσει κάποιος χρήματα.

Ο Musk θέλει “να σώσει τον κόσμο” και δεν είναι ο μόνος ο οποίος πιστεύει σε αυτές τις λύσεις για την καλυτέρευση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Ο Γάλλος Vincent Bollore, του οποίου η Blue Solutions φτιάχνει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι χορηγός της συνόδου κορυφής COΡ21 του ΟΗΕ και μεταξύ άλλων είπε:

Έχουμε επιδείξει πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις που βοηθούν με τις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής που συζητούνται στη σύνοδο COP21.

Ο Musk συνέχισε λέγοντας πως τα έσοδα που θα προκύψουν από τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα θα επιτρέψουν τις κυβερνήσεις να μειώσουν τους φόρους σε άλλους τους τομείς, όπως στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

ΠηγήFortune

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...