Η Ferrari 290 MM του Fangio πουλήθηκε για 28 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

RM Sothebys (3)

Χθες το βράδυ ο οίκος RM Sotheby’s έβγαλε στο σφυρί αυτά τα υπέροχα αυτοκίνητα δημοπρασία, σε μια δημοπρασία στη Νέα Υόρκη με την Ferrari 290 MM by Scaglietti του Juan Manuel Fangio να είναι το αυτοκίνητο που έπιασε την μεγαλύτερη τιμή, όπως αναμενόταν άλλωστε.

RM Sothebys

28 εκατ. δολάρια πλήρωσε κάποιος για να αποκτήσει την 290 MM με αριθμό chassis 0626, που οδήγησε ο μεγάλος Juan Manuel Fangio στο αγώνα Mille Miglia του 1956. Τερμάτισε στην 4η θέση γενικής ενώ το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο οδήγησε και ο Phil Hill αλλά και ο Wolfgang von Trips.

RM Sothebys (2)

Στην ίδια δημοπρασία αυτή η Aston Martin DB4GT by Zagato πουλήθηκε για 14,3 εκατ. δολάρια, η Ferrari Enzo που κάποτε άνηκε στον μποξέρ Floyd Mayweather δημοπρατήθηκε για 3,3 εκατ. δολάρια, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τιμή που έπιασε η Porsche 356C Cabriolet που ανήκε στην Janis Joplin.

RM Sothebys (1)

Ο οίκος δημοπρασιών πίστευε πως θα πιάσει τιμή μεταξύ $400.000 – $600.000, αλλά τελικά έπιασε τα 1,76 εκατ. δολάρια, κάνοντας την, την ακριβότερη Porsche 356 που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

RM Sothebys (4)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...