Το Renault Clio RS 220 Trophy κάνει ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Renault Clio R.S (2)

Η Renault ανακοίνωσε πως το Clio RS 220 Trophy έχει γίνει το ταχύτερο μικρό hothatch του κόσμου στη πίστα του Nurburgring. Το γαλλικό αυτοκίνητο ολοκλήρωσε έναν γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε χρόνο 8 λεπτών και 23 δευτερολέπτων, με το MINI John Cooper Works να σημειώνει χρόνο 8:35, το νέο Opel Corsa OPC να γράφει χρόνο 8:40 και το Audi S1 χρόνο 8:41.

Να θυμίσω πως το Clio RS 220 Trophy EDC φορά τον 1.600αρη κινητήρα που αποδίδει 220 άλογα στις 6.250 σ.α.λ. (+20 σε σύγκριση με το standard) και 260 Nm ροπής που γίνονται 280 Nm στην 4η και την 5η σχέση με το “Torque Boost” ενώ ο κόφτης, έχει ανέβει από τις 6.500, στις 6.800 σ.α.λ. Βελτιωμένες εκτός από την ιπποδύναμη και την ροπή, είναι και οι εκπομπές ρύπων που μειώνονται κατά 6 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, στα 138.

Renault Clio R.S (1)

Εκτός από τον κινητήρα, ανανεωμένη είναι και η μετάδοση του Clio RS 220 Trophy EDC. Οι αλλαγές ταχυτήτων, γίνονται 40% ταχύτερα στο “Normal” και το “Sport” και 50% ταχύτερα στο “Race” χάρη στον επαναπρογραμματισμό που έγινε. Επίσης, η διαδρομή των paddles που υπάρχουν στο τιμόνι, μειώθηκε κατά 30% για ακόμα πιο ακαριαίες αλλαγές ενώ όπως αναφέρει η εταιρία, το νέο πρόγραμμα και η αύξηση του κόφτη επιτρέπουν και κατεβάσματα πιο νωρίς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Clio RS 220 Trophy EDC είναι κατά 20 χιλιοστά πιο χαμηλό μπροστά και κατά 10 πίσω, τα αμορτισέρ είναι σκληρότερα, τα ελατήρια νέα –και 40% σκληρότερα στον πίσω άξονα- και το τιμόνι πιο “γρήγορο”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...