Τα ψηφιακά crash tests είναι το μέλλον και έτσι θα γίνονται

Σχετικά άρθρα

virtual crash testing

Κατά την διάρκεια των crash tests που πραγματοποιούν EuroNCAP, IIHS και λοιποί οργανισμοί ανά τον κόσμο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να στέλνουν αρκετά αυτοκίνητα που θα υποβληθούν σε δοκιμές. Αυτές πρέπει να είναι πολύ σωστά οργανωμένες, με τους αισθητήρες και τα dummies σωστά τοποθετημένα κάτι που τις καθιστά εκ των πραγμάτων χρονοβόρες και κυρίως αρκετά κοστοβόρες.

Εδώ έρχεται για ακόμα μια φορά ο ψηφιακός κόσμος να φέρει την λύση. Η τεχνολογία ήδη υπάρχει και κατά την εξέλιξη ενός μοντέλου αρκετές εταιρίες δοκιμάζουν ψηφιακά την ασφάλεια των μοντέλων τους, αλλά σύμφωνα με το CNET η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας είναι στο 90% αυτή τη στιγμή.

Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια, καθώς οι δοκιμές είναι επαναλαμβανόμενες, μπορούν να προσομοιώσουν οποιοδήποτε ατύχημα, καθώς και να δείξουν ακριβώς πιο είναι το πρόβλημα και με έναν επανασχεδιασμό να λυθεί.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...
Autoblog.gr