Ο Montezemolo επαινεί την πίστη του Alonso στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso Luca di Montezemolo

Θεωρείται από την πλειοψηφία των οπαδών ως ο καλύτερος οδηγός του αθλήματος, ωστόσο ο Fernando Alonso έχει να πανηγυρίσει τίτλο από το μακρινό 2006. Το 2007 ήταν ο Kimi Raikkonen και ο Lewis Hamilton που βρέθηκαν έστω και οριακά μπροστά του, ενώ πέρασε και μια 5ετία στη Ferrari. Ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να κατακτήσει ξανά τον τίτλο το 2010 και το 2012, αλλά παρέμεινε στα 2 πρωταθλήματα, μέχρι να αποχωρήσει από το Maranello στο τέλος της περσινής σεζόν.

Παρά τη σημαντική βελτίωση της ιταλικής ομάδας και την απαράδεκτη σεζόν της McLaren, ο «El Nano» είναι πιστός στη νέα του ομάδα. Πιστός ήταν, όμως, και στη Scuderia, σύμφωνα με τον πρώην αφεντικό του, Luca di Montezemolo, ο οποίος καταλαβαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να χάνεις σχεδόν μέσα από τα χέρια σου δύο πρωταθλήματα και να παραμένεις στην ομάδα.

Ο Alonso θα ήταν πιο Ferrariκός, αν το 2010 είχε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ήταν πιο εύκολο να το κερδίσει παρά να το χάσει. Και, αν χάσεις δύο φορές το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα, είναι κατανοητό.

Εργατικό χαρακτηρίζει ο Ιταλός τον Sebastian Vettel, αλλά αφήνει υποσημείωση, πως ο Γερμανός ακόμα δεν έχει φτάσει τον Michael Schumacher σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ένας τύπος που έχει δείξει σπουδαία ικανότητα να δουλεύει με την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι βασικό για την ανάπτυξη και την ενότητα της ομάδας. Αλλά, θα πρέπει να μην το κάνει με τα λόγια, μα με τα έργα, όπως ο Schumacher.

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής της Alfa Romeo στη Formula 1, ο Montezemolo μάς προειδοποιεί πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Ως Ιταλός, το ελπίζω, αλλά θα πρέπει να δούμε αν σε όλα αυτά υπάρξουν γεγονότα. Επειδή, πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια για την Alfa Romeo.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr