Δικαιωμένος νιώθει ξανά ο Alonso και πιστεύει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Το Ισπανικό Grand Prix έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να προβούν σε κάποιες δηλώσεις, κάτι που οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη από το αναμενόμενο ανταγωνιστικότητα της Ferrari. Τα 45 δευτερόλεπτα είναι πολλά για μία ομάδα που στους προηγούμενους αγώνες ήταν πιο κοντά στην κορυφή και ήθελε να κάνει ακόμα μερικά βήματα προόδου.

O Nico Rosberg θεωρεί ότι η Mercedes τα πήγε καλύτερα στη βελτίωση της W06 σε σχέση με τη Scuderia, ενώ η Williams βλέπει ότι η διαφορά της από την ιταλική ομάδα γίνεται μικρότερη. Ο επόμενος που θα μιλήσει βασισμένος στην εμφάνιση της Ferrari είναι ο πρώην super star της ομάδας. Ο Fernando Alonso που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πει πως μετανιώνει για την αποχώρησή του από το Maranello, τώρα ισχυροποιεί την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως τίποτα δε φαίνεται πως έχει αλλάξει στην πρώην του ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος με την την κίνησή μου. Πέρυσι στη Ferrari ήμουν μισό ή και ένα λεπτό πίσω από τη Mercedes, και την Κυριακή η διαφορά ήταν 43 δευτερόλεπτα (για την ακρίβεια ήταν 45,3 δευτερόλεπτα). Τίποτα δεν έχει αλλάξει και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έφυγα. Είδα ότι τίποτα δεν άλλαξε τα 5 αυτά χρόνια και δεν ήθελα να γίνει το ίδιο για 6η ή 7η χρονιά.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και, αν μπορούμε ν’ ανταγωνιστούμε σύντομα, θα είναι πολύ γλυκό, γιατί ξεκινήσαμε από το μηδέν και νομίζω ότι στο Μονακό θα πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς. Θα είμαστε στο όριο για τις δέκατες θέσεις στους επόμενους 2 με 3 αγώνες. Ελπίζω ότι μετά τον Καναδά και την Αυστρία, θα μπορέσουμε να είμαστε στην 7η θέση. Αυτός είναι ο στόχος. Στο τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν είμαι αισιόδοξος, ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε κοντά στο βάθρο.

Fernando Alonso

Αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα στα φρένα του Ισπανού ήταν μία ζελατίνα που είχε βγει από ένα κράνος. Ο επί κεφαλής της McLaren, Eric Boullier, πιστεύει ότι κάτι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε ξανά το ίδιο φαινόμενο για κανέναν οδηγό, ενώ ο Alonso ορθώς νιώθει άτυχος για την κατάληξη που είχε ο αγώνας του μπροστά στους συμπατριώτες του.

Ήμουν πολύ άτυχος. Αν προσπαθήσεις να το κάνεις 1 εκατομμύριο φορές, δε θα μπορέσεις να βάλεις τη ζελατίνα στο brake duct. Αλλά, ίσως είναι καλύτερα να έχουμε αυτά τα πράγματα τώρα που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, παρά όταν θα παλεύουμε για το βάθρο.

Alonso-Button

Σύμφωνα με τον Jenson Button, οι βαθμοί μπορεί να μην έρθουν φέτος για την ομάδα του Woking, και ο «El Nano» κατανοεί την αντίδρασή του, όπως και αυτή του κόσμου, ωστόσο, δηλώνει ότι ο Πρωταθλητής του 2009 άλλαξε γρήγορα άποψη. Επιπλέον, ο Alonso τονίζει για ακόμα μία φορά πως θα χρειαστεί χρόνος ώστε η McLaren και η Honda να βρεθούν ξανά μαζί στην κορυφή, ενώ εκτιμά το γεγονός ότι θεωρείται ο καλύτερος οδηγός στο άθλημα.

Είχαμε έναν δύσκολο αγώνα. Από τον Φεβρουάριο, έχουμε λάβει χιλιάδες θετικά μηνύματα και αυτή η μικρή φράση είχε αρνητική επίδραση. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό. Και για τους δυο μας, ήταν ένας δύσκολος και άβολος αγώνας, αλλά στη συνεδρίαση της ομάδας μετά, ο Jenson ήταν πολύ πιο εποικοδομητικός στις απόψεις του.

Η Mercedes συνεχίζει να κερδίσει εκτός από έναν αγώνα που κέρδισε η Ferrari, γι’ αυτό και αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, αλλά χρειάζεται χρόνος. Σ’ αυτή τη φάση της καριέρας μου, δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μου η 6η ή η 7η θέση. Αυτό που μετράει είναι να κερδίζω και θέλω να κερδίζω, και γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα στιβαρό μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Μου λείπουν οι νίκες, αλλά πρέπει να ζήσω με αυτό τώρα. Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στη Formula 1, τον Δεκέμβριο ψηφίστηκα ως ο καλύτερος οδηγός της δεκαετίας, έτσι λείπουν ένα ή δύο τρόπαια από το σπίτι μου, μα έχω μια πιο ικανοποιητική αναγνώριση.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...