Μία σπάνια και ιδιαίτερη APAL Porsche 1600 GT Coupe δημοπρατείται

Σχετικά άρθρα

APAL Porsche 1600 GT Coupe 3

Να και μία Porsche που δεν κάνει συχνά την εμφάνιση της. Πρόκειται για μία APAL-Porsche 1600 GT Coupe που θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο από την RM Sotheby’s.

APAL (Application Polyester Arme de Liege) ονομάζεται η εταιρία του Edmond Pery και είναι περισσότερο γνωστή για τα dune buggies της και τις replica Speedster. Όμως μεταξύ 1961 και 1965, η APAL πήρε τα μηχανικά από την Porsche 356 και τα τοποθέτησε σε 30 περίπου GT Coupe. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα fiberglass αμάξωμα, πάνω σε ένα πάτωμα Volkswagen που κινείται χάρη στο drivetrain της Porsche 356.

APAL Porsche 1600 GT Coupe 2

Μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά το APAL-Porsche 1600 GT Coupe εκτός από ευρύχωρο και άνετο, εξαιτίας του χαμηλού του βάρους ήταν εξαιρετικό στην οδήγηση, κάτι που αποδείχθηκε από την αγωνιστική του πορεία στα χέρια διάφορων ιδιωτών. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δε, έχει αναπαλαιωθεί πρόσφατα που σημαίνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

APAL Porsche 1600 GT Coupe 1

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...