Ο Walter Rohrl πουλά την μοναδική Porsche 356 3000 RR

Σχετικά άρθρα

Ο θρύλος των ράλι Walter Rohrl αποφάσισε να πουλήσει το μοναδικό Rοhrl Roadster που έχει στη συλλογή του από το 2020. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη Porsche 356 που αντί για τον εργοστασιακό τετρακύλινδρο κινητήρα φορά τον turbo εξακύλινδρο 3,0-λιτρο boxer κινητήρα της πρώτης 911 (930) Turbo του 1977.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Porsche 356 3000 RR, (εν συντομία Rohlr Roadster) και δημιουργήθηκε από τον Αυστριακό Viktor Grahser, μηχανικός της αεροπορίας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Αυστραλιανού Porsche 356 Register, που επέστρεψε στην Αυστρία με δύο ακόμη 356.

Τα αυτοκίνητα έμειναν στην κατοχή του μέχρι τον απροσδόκητο θάνατό του, με τον Rafael Diez του Diez Classic να γίνεται ο νέος τους ιδιοκτήτης, Ο Diez προχώρησε σε εργασίες αποκατάστασης των αυτοκινήτων, με την 356 με τον turbo κινητήρα να διαθέτει φουσκωμένα φτερά, εισαγωγές αέρα και το μπροστά spoiler της 911 S.

Το αυτοκίνητο το αγόρασε ο Walter Rohrl ο οποίος αρχικά ήταν πολύ σκεπτικός σχετικά με την απόδοση του αυτοκινήτου λόγω των πολλών τροποποιήσεων που έχουν γίνει. Ωστόσο αφού το οδήγησε, ο Rohrl έμεινε έκπληκτος από το πόσο ισορροπημένο και διασκεδαστικό είναι το αυτοκίνητο απόδοσης 305 ίππων.

Μέχρι σήμερα ο Rohrl έχει διανύσει με αυτό 5.434 χιλιόμετρα και η τιμή του αυτοκινήτου ανακοινώνεται μονάχα στους ενδιαφερόμενους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...